Fantacine.com

Kost til Erosiv Gastritis

Eroderende gastritis er en tarm tilstand, som kan være forårsaget af en lang række faktorer, herunder alvorlige skader, infektioner, kirurgi, og auto immune sygdomme. Heldigvis kan mange symptomer, der korrelerer med denne betingelse afhjælpes med mad og andre livsstil ændringer.

Høj Fiber / Lean Protein

En gastritic kost skal omfatte fødevarer, der er nemme at fordøje. Fuldkorn, korn og ikke-citrusfrugter er en stor kilde til fiber og bør indgå. Der er visse grøntsager, der kan anvendes i en gastritic kost, selvom nogle bør ikke. Gulerødder, blomkål, spinat og agurker er et par grøntsager, der er okay. Kål, broccoli, løg, ærter og bønner er nogle, der ikke let fordøjet og kan forårsage flatulens. Lean proteiner som tun, laks, grillet kylling, æg, og kalkun er gode kilder til protein på en gastritic kost.

Lav Acid / No Koffein

Nogle symptomer på erosiv gastritis omfatter en blødning mave, dehydrering, opkastning og feber. Dette skyldes den mucosale lag af tarmen er betændt. Visse mad og drikke bør undgås, da de yderligere vil irritere maven og forårsage smerte. Koffeinholdige drikkevarer såsom sodavand, kaffe og te bør fjernes fra kosten. Tomater, tomatsaft, citrusfrugter, og citrussaft bør ikke medtages, da de er høje i syreindhold og kan irritere maven. I stedet spiser fødevarer, der er kedelig, som kartofler, ris og brød. Spinat juice kan også hjælpe med at helbrede symptomerne på gastritis.

Ekstra Tips

Spise små, hyppige måltider hver dag kan hjælpe dæmpe symptomerne på erosiv gastritis. Forsøge at planlægge måltider med samme intervaller og på samme tid hver dag. Mejeriprodukter opfordres på en gastritic kost, fordi de slår maven. De omfatter mælk, hytteost, yoghurt, etc.

Også, røg og stress er faktorer, der bidrager til erosiv gastritis. Undgå at ryge eller blive omkring passiv rygning så meget som muligt. Prøv at holde sig væk fra stressende situationer, da dette kan gøre underværker for behandling af symptomer på gastritis.


        

Udgiv min kommentar