Fantacine.com

Hvordan en sygdom kan overføre fra en kat til et menneske

Hvordan en sygdom kan overføre fra en kat til et menneske


Katte kan bære en række artsspecifikke sygdomme, men de kan også bære sygdomme, der kan overføres til mennesker. Selvom du måske ikke få katten influenza, er der en mulighed for at få andre sygdomme. Sygdomme, der kan overføres fra et dyr, såsom en kat, til et menneske, er kendt som zoonotisk.

Historie

En af de mest almindelige måder for en sygdom videre til mennesker er gennem fækalt materiale. Toxoplasmose er forårsaget af en parasit, som inficerer rotter og fugle, der derefter angrebet og spises af katte. Kattene indtage parasitten og depositum millioner af dem i deres afføring over tre uger infektion. Mennesker kommer i kontakt med parasitter og ved et uheld indtager dem, når ændre kattegrus boks eller spise mad, der har haft kontakt med kattens afføring.

Afføring

Zoonotiske sygdomme har eksisteret i årtusinder, og forskere har fundet bakterier, der forårsager nogle former for gigt i både forhistorisk menneske og dinosaurer. Katte og gnavere blev identificeret som bærere af toxoplasmose så tidligt som 1903 og senere identificeret som en agent for sygdommen indtil 1932. Læger og dyrlæger har brugt år på at lære om sygdomme, der kan overføres fra hunde til mennesker og arbejder på at uddanne offentligheden, fordi nogle af disse sygdomme kan være dødbringende.

Væske

Nogle zoonotiske cat sygdomme er almindeligt videregives via legemsvæske såsom blod og spyt. Rabies er en virussygdom, som alle pattedyr, herunder katte, er modtagelige. Rabies forårsager uregelmæssige og ofte aggressiv adfærd hos dyr og overføres via inficeret spyt gennem en bid. En lavere fødekæden dyr, såsom en rotte eller flagermus er normalt den primære bærer, og derefter inficerer en højere orden pattedyr, såsom en kat. Dette resulterer i højere orden dyr, sædvanligvis et kæledyr, bliver aggressiv og bider et menneske.

skrabe

En kat scratch ofte fører til et blødende sår, og det kan være den perfekte mulighed for bakterier. Næsten 90 procent af kat scratch feber tilfælde er forårsaget af biddet, slikke eller ridse af en kat. Bakterierne kan være blevet overført til kløerne under rengøring, og overført til et menneske efter en ridse, ofte under spillet.

typer

Der er mange typer af sygdomme, der kan overføres fra hunde til dyr. Runde og krog orme lever inde i dyret og er indgået af mennesker gennem kattens afføring. Parasitære infektioner omfatter Giardia og cryptosporidim. Begge sygdomme forårsage diarré hos katte og dyr. Bakterielle sygdomme omfatter salmonella, streptococcus og stafylokokker og sorte død. Katte udviser ofte ingen tegn på at have mange af de sygdomme og kan harbor dem i månedsvis.


        

Udgiv min kommentar