Fantacine.com

Hvad Vitaminer Har du brug for at tage den daglige?

Der er fire fedtopløselige og ni vandopløselige vitaminer vores krop har brug hver dag for at opretholde ideel sundhed. Antioxidant vitaminer såsom vitamin C og E-vitamin er nødvendige for at hjælpe med at bekæmpe de skadelige virkninger af frie radikaler på vores celler og B-vitaminer er nødvendige for den samlede nervesystem sundhed. Ved at sikre du får den rette balance af vitaminer du kan reducere din risiko for at udvikle mange livstruende sygdomme og forbedre dine chancer for levealderen.

vitamin C

Ifølge Linus Pauling Institute, til at øge din immunsystemets funktion, bekæmpe udvikle grå stær, reducere din risiko for slagtilfælde og for at udvikle hjertesygdomme, tage 250 til 500 mg C-vitamin om dagen. Vitamin C er klassificeret som et vandopløseligt vitamin, som betyder, at det skal fyldes op på en løbende basis, og ethvert overskud, at kroppen ikke bruger udskilles via urinen.

vitamin E

For at undgå hjerte-kar-sygdom, grå stær, reducere din risiko for at udvikle kræft og styrke dit immunforsvar, tage 15 mg af fedtopløselige antioxidant E-vitamin dagligt. Fedtopløselige vitaminer, når fordøjet, lagres i kropsfedt og anvendes i overensstemmelse hermed, når det er nødvendigt. Selv relativt sjældne, en mangel på vitamin E er en særlig bekymring for dem, der lider af cystisk fibrose eller visse leversygdomme eller for dem, der er underernærede.

vitamin D

Hvis du ikke modtager mindst 15 til 20 minutter af ufiltreret sollys to til tre gange om ugen, kan du blive ramt med en D-vitaminmangel. D-vitamin er klassificeret som et fedtopløseligt næringsstof, som kan bidrage til at forebygge knogleskørhed, og bryst, tyk- og næsegrus kræft. Dem på et højere risiko for at udvikle en mangel på D-vitamin omfatter dem, der har lidelser, såsom Crohns sygdom, eller dem, der lider med cystisk fibrose, ældre og dem, der er mørkere flået. Den tilstrækkelige daglige indtagelse af D-vitamin for voksne i alderen 19 til 50 år er fastsat til 5mcg og for de aldre 51 til 70, det er 10mcg.

B vitaminer

For at forebygge hjerte-kar-sygdomme, visse former for kræft, og for den generelle sundhed i dit nervesystem, sørg for at få nok af vitamin B familien ved at tage at tage en B-kompleks, der indeholder mindst: biotin 300mcg, folinsyre 400mcg, niacin 19 mg for mænd og 14 mg for kvinder, pantothensyre 5 mg, riboflavin 1,3 mg for mænd og 1,1 mg for kvinder, thiamin 1,2 mg for mænd og 1,1 mg for kvinder, B6 1,3 mg for både mænd og kvinder i alderen 19 år til 50 og 1,7 mg for mænd og 1,5 mg for kvinder 51 år og ældre, og B12 2,4 mcg.

vitamin K

Skønnes nødvendige for blodpropper, forekomsten af ​​vitamin K-mangel er relativt usædvanligt blandt voksne, der indtager en velafbalanceret kost, men dem, der har malabsorption lidelser, er på blodfortyndende medicin såsom Coumadin, eller har en leversygdom, kan være i risiko for en mangel i denne fedtopløseligt vitamin. For, at du får den tilstrækkelige daglige indtagelse af vitamin K kan også sikre dig, vil ikke bukke under fra enhver knogle sundhedsproblemer såsom osteoporose. Den tilstrækkelige daglige indtag for vitamin K er fastsat til 120mcg for mænd og 90mcg for kvinder.

vitamin A

Som en anden fedtopløseligt vitamin, vitamin A er nødvendigt for et godt syn og kan forhindre mange eye sygdomme, samt reducere risikoen for at udvikle bryst- og lungecancer. For voksne i alderen 19 og over tilstrækkelige daglige indtagelse for vitamin A er fastsat til 900mcg om dagen for mænd og 700 mcg for kvinder.

Tips og advarsler

Aldrig tage mere af en vitamin så anses sundt, altid følge de etiketter retninger og hvis du har spørgsmål om vitaminer, konsultere din sundhedspleje praktiserende læge. Hvis du er gravid eller ammende, så spørg din læge, før du tager nogen vitamintilskud.


        

Udgiv min kommentar