Fantacine.com

Tegn og symptomer på Male Urinvejsinfektion

Nyrerne, urinlederne, blæren og urinrøret er de vigtigste komponenter i det menneskelige urinvejene. Urinvejsinfektion, også kaldet UTI, er defineret som en medicinsk tilstand forårsaget af infektioner (hovedsagelig bakterieinfektioner) over for nogen af ​​komponenterne i urinvejene nævnt ovenfor. Mest almindeligt urinrøret og blæren påvirkes af disse infektioner; Infektionen kan spredes til andre dele af kroppen samt via blodbanen. Selvom urinvejsinfektioner er ikke livstruende, forårsager de ofte alvorlige smerter og ubehag i individer, der lider dem. Urinvejsinfektion er ofte mere udbredt hos kvinder end mænd, selvom den præcise årsag til dette er stadig ikke klart kendt.

Former for UTI i mænd

Urinvejsinfektion hos mænd er ofte opdelt i to hovedkategorier eller typer: øvre urinvejsinfektion, også kendt som pyelonefritis, og lavere infektion urinveje, almindeligvis kaldet blærebetændelse. Pyelonephritis er ofte karakteriseret ved hævelse og inflammation i garnering i nyrerne, mens cystitis er karakteriseret ved hævelse og inflammation i garnering i blæren og urinrøret.

Almindelige symptomer på Pyelonefritis

Nogle af de mest almindelige symptomer forbundet med lavere UTI eller pyelonephritis hos mænd omfatter smerter nær den nedre ryg regionen, høj feber, kvalme og hyppig opkastning. Personer, der lider af pyelonefritis tider også opleve lavere mavesmerter, kulderystelser og endda diarré i alvorlige og sjældne tilfælde.

Almindelige symptomer på blærebetændelse

Dysuri - en brændende fornemmelse og smerte ved vandladning - er en af ​​de mest almindelige tegn på blærebetændelse eller øvre urinvejsinfektion hos mænd. En anden almindelig symptom på blærebetændelse hos mænd er en hyppig trang til at tisse, hvilket forværres om natten. Andre almindelige symptomer på blærebetændelse omfatter smerter nær den nedre region af maven, passage af ildelugtende urin og høj feber i sjældne tilfælde. I svære tilfælde kan individer også udvikle en medicinsk tilstand kendt som hæmaturi, hvor blodet er fjernet gennem urinen.

Andre almindelige symptomer på UTI

Andre almindelige symptomer forbundet med urinvejsinfektion hos mænd omfatter smerter i bækkenpartiet, appetitløshed, træthed og en følelse af sløvhed, selv mens du sidder tomgang.

Virkninger af E. Coli

Bakteriel infektion forårsaget af E. coli (Escherichia coli) er den mest almindelige årsag til urinvejsinfektion hos mænd. E. coli er placeret i maven (oftest i colon) i individer, og ofte forårsager nedbrydning og skader på garnering i nyre og urinrøret, der forårsager inflammation og dermed sandsynligheden for at udvikle UTI.


        

Udgiv min kommentar