Fantacine.com

Carcinoid Vs. carcinoma

Carcinoid Vs. carcinoma


Carcinoma og carcinoid er begge ord, der relaterer til kræft, og mens de deler en fælles etymologiske oprindelse de har forskellige betydninger. Carcinoma betyder "ondartet tumor", og er defineret som enhver kræft, der opstår på huden eller på en væv, der dækker et organ i kroppen. Carcinoid refererer til tumorer, der opstår fra i kroppen, og disse kan være enten maligne & ndash; kræft & ndash; eller godartede.

Carcinoid

Carcinoidtumorer oprindelse i celler i nueroendicrine systemet og findes oftest i mavetarmkanalen. Tumorerne er ofte små og langsomme voksende. Det kan tage mange år for disse tumorer at vokse til en størrelse, hvor de er synlige eller give symptomer.

carcinoma

Karcinom er det ord bruges til at beskrive alle kræft, der stammer på huden eller efter belægningen på et legeme orgel. Eksempler på typer af carcinom omfatter basalcellecarcinom & mdash; den mest almindelige form for hudkræft & ndash; brystcancer, coloncancer, levercancer, lungecancer, prostatacancer og mavecancer. Disse kræftformer normalt er hurtigere at udvikle end carcinoider.

Symptomer

Næsten alle carcinoide syge rapporterer symptomer på rødmen og diarré, og en halv rapport kramper og hjerteklap læsioner. Carcinoma kræftformer kan have en række symptomer, oftest en klump under huden. Andre symptomer kan omfatte hud misfarvninger og smerte.

Behandlinger

Behandlinger for carcinom og carcinoide kræftformer er ens. Behandlinger kan omfatte kemoterapi, stråleterapi, kirurgi, hormonbehandling, interventionel kirurgi og stamcelletransplantationer.

Forebyggelse

Nogle karcinom kræftformer kan forebygges, såsom hudkræft, ved at begrænse eksponering for solen. Andre, såsom tyktarmskræft, har vist sig at have reduceret sandsynlighed for forekomst baseret på visse kost & ndash; såsom fiber, eller en "Middelhavskost." Atter andre, såsom lungekræft, kan forhindres ved at begrænse eksponering for skadelige kemikalier.

Ifølge carcinoid.org, er fundet noget empirisk bevis for, at carcinoide kræftformer kan forebygges ved kosten.


        

Udgiv min kommentar