Fantacine.com

Screening & diagnostisk test

Screening & diagnostisk test


Screening og diagnostiske tests udføres på en læges anmodning. Diagnostiske tests er givet ved mistanke en sygdom eller tilstand. Screening test udført på patienter, der har symptomer på at forudsige eller afsløre en mulig medicinsk tilstand.

prøvningsprocedurer

Medicinsk screening og diagnostiske test omfatter følgende:
Analyse af urin, blod eller andre kropsvæsker.
Imaging af kroppen, ved hjælp af røntgenstråler, magnetisk resonans imaging, en CT-scanning, positronemissionstomografi, angiografi eller ultralydsundersøgelse.
En endoskopi, som indebærer anvendelse af et kamera fastgjort til et rør til at observere legemshulrum såsom mund, næse eller tarmene.
En biopsi, hvilket er en procedure, hvor prøver af væv fjernes fra en del af kroppen og undersøgt mikroskopisk.

screeningsundersøgelser

Screening udføres for bryst-, livmoderhals-, tyk-, prostata og andre former for kræft, diabetes, forhøjet kolesterol, forhøjet blodtryk og knogleskørhed. Amniocentesis og gentest er udført for at bestemme, om en patient bærer et gen, der forårsager en sygdom eller tilstand.

Diagnostiske Tests

Diagnostiske test bruges til at diagnosticere kræft, diabetes, problemer med skjoldbruskkirtlen, seksuelt overførte sygdomme, hepatitis, bakterielle og virale infektioner og mange andre sygdomme. Diagnostiske test for psykiatriske lidelser omfatter kliniske laboratorietests og hjernescanning samt psykologisk testning.


        

Udgiv min kommentar