Fantacine.com

Vil Acai Berry forårsage betydelige vægttab?

I en artikel på Oprah.com, Dr. Nicholas Perricone proklamerede acai bær som nummer et "superfood" 2009. Frugten er primært fremmes for sin antioxidant egenskaber. Det er også sælges som et vægttab supplement.

Historie

Brasilianerne har brugt acai bær i årevis for at helbrede enkle hudsygdomme og fordøjelsesproblemer, hvoraf ingen var relateret til vægttab.

Egenskaber

Den acai bær er en sort, lilla frugt, der vokser i Central- og Sydamerika. Det er en slægtning til andre bær, der er højt på antioxidanter, såsom tranebær og blåbær.

Ifølge Vitaminsdiary.com, acai bær indeholder 10 gange så meget antioxidant som druer, og dobbelt så meget som blåbær. I en 2008 undersøgelse foretaget af "Journal of Agricultural and Food Chemistry", dog blev acai bær saft sig at indeholde mindre antioxidant aktivitet end granatæble juice, blåbær saft og Concord druesaft.

Betydning

Ifølge Everydiet.org, fortalerne for acai bær hævder, at frugt indeholder essentielle aminosyrer, fedtsyrer og phytosteroler, der kan reducere appetitten, forbedrer fordøjelsen og forbedre stofskiftet.

Potentialer

Bortset fra vægttab, ifølge Dr. Perricone, er acai bær siges at være rig på vigtige vitaminer og mineraler, der kan forebygge for tidlig aldring, behandle fordøjelsesproblemer og helbrede kræftceller.

Dr. Susanne Talcott fra University of Florida enig i, at acai bær har lovende potentialer, men hun mener, at det ikke er det ultimative svar på vægttab og bør kun være en del af en velafbalanceret kost.

Misforståelser

Ifølge Annalisa O. Jenner af Vanderbilt University, selvom acai bær produkter bliver kraftigt markedsført i USA, nogen kompetent videnskabelig forskning bekræfter, at antioxidanter findes i acai bær kan støtte vægttab.


        

Udgiv min kommentar