Fantacine.com

Sygdomme i ørerne

De mange typer af sygdomme i ørerne omfatter en lang række symptomer og behandlinger. Ear sygdomme kan påvirke forskellige dele af øret og forårsage en betydelig mængde af smerte, ubehag, og undertiden endda tab af hørelse. I tilfælde af høretab, er det almindeligt at opleve problemer med at kommunikere og endda en forsinkelse i udviklingen.

Acoustic neuroma

Akustisk neuroma er en tumor, der vokser mellem hjernen og det indre øre. Det kan vokse langsomt og forårsager svært ved at høre, svimmelhed, tab af hørelse og kan endda beskadige nerver i ansigtet. Som det vokser, kan en akustisk neuroma beskadige nerver, væv eller andre strukturer. En MR-scanning bruges normalt til at afgøre, om en patient har en akustisk neuroma og at bestemme dens størrelse. Afhængigt af størrelsen, alderen af ​​patienten og andre sundhedsmæssige faktorer, kan en neuorsurgon og neurotologist fjerne tumoren straks eller vente.

cholesteatoma

Hvis hudceller begynder at vokse i de forkerte områder af mellemøret og mastoid, det er et resultat af cholesteatoma. Nogle gange kan cellerne også indtaste det indre øre eller endda hjernen, ødelægger området som det vokser og udhuler knoglen fra mellemøret til det indre øre. De, der har cholesteatoma kan opleve høretab, udflåd fra øret, pus eller væske fra øret. Selvom dette ikke er en kræftknude, skal det fjernes for at forhindre yderligere skade og stoppe cellerne i at sprede sig.

Menières sygdom

Menières er, når væsken i sække rundt om øret og kan forårsage en pludselig opstået høretab, svimmelhed, ringen i øret, og smerte eller tryk. Dette kan komme pludseligt eller gradvist, men hvis det ikke bliver behandlet ordentligt, kan døvhed forekomme. Diagnosen Meniere'd sygdom er normalt lavet efter andre muligheder er blevet elimineret via MR eller CT-scanning og er lavet efter en fysisk undersøgelse, der vil involvere test af både hørelse og balance. Medicin, der kan ordineres omfatter anti-kvalme medicin, medicin køresyge, dieuretics at mindske væskeophobning og ændringer i kosten. I nogle tilfælde kan øre injektioner bidrage til at forbedre svimmelhed og indbefatter normalt en kombination af antibiotika og steroider. Hvis svimmelhed er alvorlig, kan kirurgi være nødvendig for at reducere væske produktion.

Ostosclerosis

Ostosclerosis er, når knoglen af ​​øret er erstattet med bløde knogler i forskellige dele af øret, hvilket kan forårsage lyd at passere gennem øret forskelligt, forhindrer lyd anerkendelse. Fordi revisor behandling bliver hindres, kan det skabe høretab og tinnitus. Hvis nerverne er beskadiget, kan det ikke være i stand til at blive repareret, og høretab kan være permanent. En høreprøve vil bidrage til at bestemme omfanget af skaderne og en CT-scanning kan bidrage til at fjerne andre muligheder. For nogle patienter med ostosclerosis, kan kirurgi hjælpe ved at fjerne en del af øret og erstatte den med en protese. Symptomerne kan blive lettet ved hjælp af medicin og et høreapparat.

otitis Media

Otitis Media er et resultat af forkert eustacian rør funktion, hvor mellemøret ikke fungerer godt. Hvis luften ikke kan rejse gennem røret, væske fylder området og forårsager et tab af hørelse. Det er almindeligt i tilfælde af infektion eller inflammation på grund af ondt i halsen, forkølelse eller anden sygdom. Symptomerne kan omfatte irritabilitet, problemer med at sove, trak i den smertefulde øre, ændringer i balance eller koordination, problemer hørelse, væske og feber. En praktiserende læge kan normalt diagnosticere mellemørebetændelse ved at kigge i øret med en otoskop at se om der er infektion. De fleste læger vil behandle problemet med antibiotika og kan anbefale en smertestillende for at reducere infektion og smerte. I nogle tilfælde kan stammen være resistente over for et antibiotikum og kan have behov flere typer at fjerne infektionen.


        

Udgiv min kommentar