Fantacine.com

Log & symptomer på anæmi

Log & symptomer på anæmi


Anæmi resultater, når der ikke er nok røde blodlegemer til at transportere ilt til væv. Anæmi kan være permanent eller midlertidig tilstand. Der findes forskellige typer af anæmi såsom seglcelleanæmi, vitaminmangel eller aplastisk anæmi. En af de vigtigste symptomer på anæmi er træthed.

Almindelige symptomer

En patient kan føle dig træt eller svag, hvis de er anæmiske. De kan også opleve åndenød, brystsmerter, svimmelhed, uregelmæssig hjertebanken, bleg hud, søvnløshed og kolde hænder og fødder.

Jernmangelanæmi

Personer med en jernmangel kan opleve en prikkende fornemmelse, såsom en "pinde og nåle" type følelse. Andre symptomer omfatter klodsethed eller har svært ved at gå. Undertiden kan der opstå hallucinationer eller demens.

Red Blood Cell Destruction

En person, der har røde blodlegemer ødelæggelse kan synes at have gulsot med gulfarvning af huden eller det hvide i øjnene. Urin kan også være brun eller rød. Symptomer kan ligne dem, der har galdesten, herunder mavesmerter, kvalme, opkastning eller en oppustet fornemmelse i maven.

Seglcelle

Seglcelleanæmi er normalt en arvelig tilstand. Hos spædbørn kan symptomerne blive vist ved 4 måneders alderen. En af de første betingelser for at synes er smerter, der begynder i leddene, bryst og mave, men knoglesmerter kan forekomme, også. Episoder af smerte kan være alvorlig og føre til hospitalsindlæggelse. Andre symptomer omfatter hævede hænder og fødder, hyppige infektioner, gulsot og forsinket vækst.

Mangel vitamin

Nogen der mangler bestemte vitaminer og næringsstoffer til at skabe røde blodlegemer kan udvikle blodmangel. Nogle af de symptomer omfatter træthed, vægttab, diarré, bleg eller gul hud, øm mund og tunge og irritabilitet. Mental forvirring, glemsomhed og ustabile bevægelser kan forekomme. Symptomer for denne type betingelse kan forekomme langsomt, men som mangel stiger, anæmi bliver værre.


        

Udgiv min kommentar