Fantacine.com

Retningslinjer Stress ekkokardiografi

Stress ekkokardiografi, undertiden kendt som et løbebånd test, er en ikke-invasiv metode anvendes til at bestemme den funktionelle sundhed af hjertet. Det er almindeligt anvendt til at diagnosticere potentielle hjerteproblemer, samt at overvåge sundheden for hjertepatienter. Proceduren er generelt anses for sikre og effektive. Hvis du har været planlagt for en stress ekkokardiografi test, her er et par retningslinjer for, hvad de kan forvente.

Før testen begynder

Du må ikke spise noget mad i tre timer før tidspunktet for din test. Rygning er også forbudt i dette tidsrum. Sørg for at fortsætte med at tage dine planlagte medicin, men kun med vand. Alle andre væsker er forbudt. Hvis du er diabetiker, tjekke med din læge, da det kan være nødvendigt midlertidigt at justere insulindosis. Bær løstsiddende tøj og tennissko eller andre travesko. Du vil få elektrode skærme placeret på brystet under stresstesten, så vær opmærksom på at du vil blive bedt om at disrobe fra taljen op.

Stress ekkokardiografi test, eller ekkokardiografi, kræver specialiseret udstyr. Mens lægens kontor kan passende udstyret, vil du sandsynligvis gå til en separat facilitet. Overvågning af testen er udført af uddannede teknikere, og blandt andet vil de hjælpe beskytte dit helbred under proceduren. Mindre end én ud af 10.000 patienter har alvorlige komplikationer under deres ekkokardiografi.

Første fase af test

Når din procedure begynder, vil elektroderne blive placeret på brystet. Elektroderne vil foder oplysninger om dit hjerte til et elektrokardiogram (EKG) maskine. I tilfælde, hvor hår kan hindre elektroderne, kan du blive barberet for at en korrekt forbindelse kan foretages. Din blodtryk vil også blive overvåget i hele test. Derudover før stresstesten, vil en ultralydsscanning tekniker fange et fotografisk eller video billede af din bankende hjerte. Endelig vil teknikere tage en hvilende elektrokardiogram at få en baseline læsning af dit tryksvage hjerte.

På løbebånd

Du vil derefter træde på løbebåndet og begynder at gå. Efter et kort interval, vil hastigheden på løbebåndet gradvist øges, og banen vil blive rejst på en skråning for at simulere en skrånende walking overflade. Rækværk på løbebåndet vil yde støtte og beskytte din sikkerhed.

Typisk bliver du bedt om at gå, så længe du kan. Din blodtryk og EKG aflæsninger vil blive overvåget under hele proceduren, og du opfordres til at indberette alle symptomer på kvalme, svimmelhed, brystsmerter eller ubehag, svaghed eller smerter i benene. Disse klager er årsag til afslutning af testen. Når du har gået til din grænse, eller efter en forudindstillet interval, vil du trin fra løbebåndet. Før din puls langsommere, vil en anden ultralyd skal træffes, og i nogle tilfælde kan du blive bedt om at holde vejret, så der kan opnås et bedre image. Testen vil da være forbi, men du vil blive overvåget nøje, indtil din puls og blodtryk vende tilbage til normal.


        

Udgiv min kommentar