Fantacine.com

Mave Endometriose Symptomer

Gastrointestinal endometriose er en almindelig, udbredt sygdom, der gemmer sig i et almindeligt syn. Sygdommen oprindeligt viser så minimalt og skrider så gradvist, at det er vanskeligt at diagnosticere. Og når dens tilstedeværelse er etableret, meget skade allerede kan have været gjort.

Definition

Med gastrointestinal endometriose, de kvindelige reproduktive system biologisk fejl, hvorved partikler, der ligner slimhinden i livmoderen ind i bækken hulrum. Hver måned, den faktiske foring af livmoderen, eller endometrium, forbereder for graviditet, og hvis der ikke er opnået, er foring nedbrydes og blodet udgydes, hvilket medfører en periode. Disse lignende partikler imidlertid reagere nøjagtigt ligesom endometrium, men når de er i bækkenhulen, kan de ikke afslutte. Blodet og væv derefter forårsager betændelse. Dette kan ske i flere måneder og endda år, og den langsigtede funktionsfejl i sidste ende kan påvirke det reproduktive system.

Årsager

Årsagerne til endometriose er blevet videnskabeligt fastslået, men der er flere hypoteser. Metaplasi er, når en type af normalt væv forvandler anden type normalt væv. En teori er, endometriske væv ændringer uden for livmoderen, og mens det er en anden type væv, er det stadig sagens natur reagerer på hormonerne i overensstemmelse med sand endometrisk væv. En anden mulig årsag er retrograd menstruation. Dette er, når menstruation væv strømmer bagud og tillægger bækken organer. Denne teori har stor hul, som kvinder, der havde hysterectomies har stadig udviklet endometriose. Der er også en genetisk forbindelse, hvorved sandsynligheden for førstegradsslægtninge af en kvinde med endometriose vil været udsat for sygdommen. En anden teori er vævet distribueres af lymfe- og vaskulære systemer. Immun dysfunktion er en anden logisk forklaring. Endelig kan miljømæssige faktorer være årsag til denne abnormitet. Der er absolut ingen forbindelse til kønssygdomme.

Betydning

Endometriose er alvorlig, men ikke dødelig. Det påvirker livskvaliteten og generelle sundhedstilstand. Fejldiagnoser er hyppige og almindelige, så mange kvinder gennemgår operationer, tage medicin, og gå gennem andre behandlinger uden succes, hvilket ofte fører til følelsesmæssige, fysiske og mentale stridigheder. Symptomerne efterligne sygdomme såsom ovariecyster, irritabel tarmsyndrom, coloncancer, blindtarmsbetændelse, fibroid tumorer, ovariecancer, underlivsbetændelse og ektopisk graviditet.

Symptomer

Der er mange mulige symptomer på endometriose, herunder smerte før og under perioder, kroniske bækkensmerter, smerter under samleje, kraftige menstruationer, lændesmerter, smertefuld afføring og vandladning under menstruation, træthed, infertilitet, diarré og forstoppelse.

Der er også symptomer, der er fælles for andre sygdomme, men kan være et tegn på endometriose. Disse symptomer kan være relevant, når de præsenterer med tidligere nævnte bækken symptomer: hovedpine, feber, depression, angst, hypoglykæmi og lav immunforsvar.
Omkring 30 procent af kvinder med endometriose kan have problemer med at undfange et barn.

Advarsler

Gastrointestinal Endometriose er en vanskelig sygdom, da symptomerne kan være i overensstemmelse med ikke blot andre sygdomme, men ingen sygdom overhovedet. Bækkensmerter og kraftige menstruationer kan være betydelige eller i overensstemmelse med den enkelte. Før selv-diagnosticering, søge læge, hvis du har disse symptomer. Laparoskopisk kirurgi er den eneste måde at opnå en endelig diagnose. I alvorlige tilfælde kan denne operation lindre symptomerne på sygdommen ved at fjerne cyster, læsioner og adhæsioner. Der er ingen behandling, der fuldt helbreder endometriose. Din læge kan ordinere en kombination af smertestillende medicin, hormonbehandling og ernæringsterapi til at håndtere symptomer.


        

Udgiv min kommentar