Fantacine.com

Cystisk Thyroid Disease

Cystisk thyreoidea sygdom refererer til væskefyldte knuder, der udvikler i skjoldbruskkirtlen i halsen. Den amerikanske Thyroid Association siger en skjoldbruskkirtlen knude er en unormal vækst af celler, der danner til en klump. Størstedelen af ​​disse klumper er noncancerous.

Identifikation

Knuder er enten faste eller fyldt med væske (cystisk). Cystisk knuder, der også er noget fast (kaldet komplekse knuder), behandles som fast og har en højere tendens til at blive til kræft.

Betydning

Jo større knuden, jo mere sandsynligt er det, at kræft i skjoldbruskkirtlen kan have udviklet. Stadig, mere end 90 procent af faste skjoldbruskkirtlen knuder er godartede. Cystisk knuder er en lavere risiko for kræft.

Årsag

Det vides ikke specifikt, hvad der forårsager skjoldbruskkirtlen knuder, herunder cystisk knuder. De fleste bliver opdaget ved et uheld gennem en rutinemæssig fysisk eksamen eller relateret test, såsom en CT eller MR.

Symptomer

Synkebesvær, vedvarende hoste, ændringer i stemmen eller hæshed, hævede lymfeknuder, nakkesmerter, en "kildre" i halsen og åndenød er alle tegn på, at udvidede cystisk knuder kan have dannet i skjoldbruskkirtlen.

Diagnose

En læge vil normalt udfører en fin nål biopsi, en procedure, hvor en tynd nål anvendes til at trække celler fra knuden til at teste dem for kræft. En skjoldbruskkirtlen scanning eller skjoldbruskkirtel ultralyd kan også anvendes.

Behandling

Kræft knuder vil blive fjernet kirurgisk. Noncancerous vækster er normalt overvåges og evalueres årligt.


        

Udgiv min kommentar