Fantacine.com

Den helbredelsesmetoder for neuroblastom

Neuroblastom er kræft, der begynder tidligt i fosterudviklingen i nerverne i det sympatiske nervesystem. Som den anden mest almindelige form for kræft hos børn, er det normalt diagnosticeret før de fylder 2. neuroblastom kan helbredes, hvis det diagnosticeres og behandles før udførligt spredes.

Definition

Det sympatiske nervesystem styrer glatte muskler, som vi ikke bevidst styre. Dette omfatter hjerte, kirtler, organer og blodkar, foruden områder i maven, hvor nerverne mødes og kommunikere med hinanden kaldet nerve ganglier. Mere end en tredjedel oprindelse i binyrerne selvom de kan begynde hvor som helst i kroppen. De starter under fosterudviklingen når nogle af nerverne ikke vokser normalt. Hvis de umodne nerveceller er stadig til stede efter fødslen, kan de klumpe sammen og danne en masse, der bliver til cancerceller.

De tegn og symptomer afhænger af, hvor tumoren er placeret, og om den har spredt sig. Den tidligste symptom er normalt en klump, efterfulgt af hævelse i ansigt, hals eller ben som tumoren vokser.

Prognose

Prognosen, eller chancen for helbredelse og bedring, afhænger af flere forskellige faktorer. Barnets alder på tidspunktet for diagnosen er vigtigt, fordi jo ældre barnet har længere tumoren måtte sprede sig. Andre faktorer er, hvor tumoren er placeret i kroppen (dette påvirker evnen til kirurgisk fjerne kræft), hvor hurtigt tumorcellerne vokser og den fase af kræft.

Scene

Tests skal gøres for at afgøre, om det har spredt sig, og i givet fald hvordan omfattende. Testene omfatter en biopsi, CT-scanning, magnetisk resonans imaging (MRI), X-stråler og ultralyd. Væv fra biopsi vil blive anvendt til klassificering hvad cellerne ligne (dette indikerer, hvor hurtigt tumoren vokser), opnå information om generne i tumoren, og hvorvidt det er begyndt at sprede sig. De andre procedurer anvendes til at visualisere tumor og se, hvor langt det har spredt sig. Al den information vil blive anvendt til at bestemme den fase af sygdommen, og scenen vil påvirke den potentielle helbredelse. Neuroblastomer kan tildeles til fire forskellige stadier, der er baseret på, om svulsten har spredt, og hvor meget af det blev fjernet under kirurgi. Etaperne er yderligere kategoriseret som lav, mellem eller høj risiko. De lave og intermediære risikofaktorer tumorer har en god chance for at blive helbredt. Den høje risiko tumorer er vanskelige at helbrede.

Behandling

De behandlingsmuligheder er fastlagt i henhold til scenen og risikogruppe. Der er tre standard behandlinger: kirurgi, strålebehandling og kemoterapi. Kirurgi anvendes til at fjerne så meget af kræft som muligt. Stråling og kemoterapi dræbe eventuelle resterende tumorceller, men stråling gør det gennem røntgenstråler og kemoterapi bruger narkotika.

Børn i lav risiko kategori normalt kun kræve operation for at fjerne hele svulsten. Så behandlingen består af nøje overvågning for at være sikker kræften er væk. kan være nødvendig kemoterapi, hvis mindre end halvdelen af ​​tumoren blev fjernet. Neuroblastomer sorterede som mellemliggende risiko brug for kirurgi efterfulgt af 12 til 24 ugers kemoterapi, og derefter strålebehandling, hvis kemoterapi ikke virker. Den høje risiko kategori kræver aggressiv behandling, der normalt omfatter alle tre behandlinger og nogle gange en stamcelletransplantation.

Kliniske forsøg

Forskning er altid i gang for at finde bedre behandlinger. Nogle mulige kure blive undersøgt, er monoklonalt antistof terapi, højdosiskemoterapi med stamcelletransplantation og nye lægemidler, der hæmmer væksten af ​​kræftceller. Hvis du er interesseret i at deltage i et klinisk forsøg, så spørg din pædiatrisk onkolog, eller brug ClinicalTrials.gov hjemmeside for at finde undersøgelser, rekrutterer deltagere. (Se Ressourcer i denne artikel.)


        

Udgiv min kommentar