Fantacine.com

Mental Bivirkninger af Cøliaki

Mental Bivirkninger af Cøliaki


Cøliaki er en fordøjelsesproblemer, der gør det vanskeligt for tyndtarmen til at absorbere visse næringsstoffer. Lidelsen udløses, når en person spiser gluten, der findes i hvede, rug eller byg. En lang række symptomer er forbundet med sygdommen, herunder depression og angst.

Symptomer

Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, symptomer på cøliaki varierer meget fra person til person. Digestive symptomer omfatter mavesmerter og opkastning. Træthed kan forekomme diarré og muskelkramper.

psykiske symptomer

Psykiske bivirkninger af cøliaki omfatter irritabilitet, depression og angst. Ifølge Academy of psykosomatisk medicin, psykiatriske lidelser er almindelige i mennesker med ubehandlet cøliaki. En undersøgelse viste, at en tredjedel af patienter med sygdommen lidt af depression ( http://psy.psychiatryonline.org/cgi/content/full/43/4/331 , 3. afsnit).

Årsager

Depression og angst kan udløses af virkningen cøliaki har på nervesystemet, ifølge celiac.com. Mangel på tryptofan, der skaber en følelse af velvære, kan også spille en rolle.

sygdom Management

Stress af forvaltningen livet med en sygdom kan bidrage til depression blandt patienter.

Behandling

I nogle tilfælde vil behandling af cøliaki lette symptomerne på depression og angst. Mentale bivirkninger bør ikke ignoreres. Tal med din læge for at bestemme den bedste fremgangsmåde.


        

Udgiv min kommentar