Fantacine.com

Lung Knuder Diagnose

Lungeknuder klassificeres som 3- til 4 cm abnormiteter beliggende i lungen og generelt er asymptomatiske. Sundhedspersonale normalt diagnosticere lunge knuder, mens patienter gennemgå en kiste X-ray til andre symptomer. Ifølge PulmonaryChannel.com, disse abnormiteter er almindelige og findes i en ud af hver 500 brystet røntgenstråler med over 150.000 tilfælde af ensomme pulmonale knuder diagnosticeret årligt.

X-Ray

Et røntgenbillede i bryst regionen er den første diagnostisk værktøj, der lokaliserer lungeknuder. Røntgenstråler gentages i forskellige tidsintervaller at bestemme, om lungeknude ændringer over tid. En godartet (ikke-kræft) diagnose rapporteres, hvis der ikke er nogen ændring i størrelse for en toårig periode. En ondartet (kræft) abnormitet vil blive noteret hvis væksten sker inden for en en-til seks-måneders periode at placere abnormitet.

Laboratorieundersøgelser

En komplet blodtælling (CBC), afføringsprøve, urinanalyse, sputum undersøgelse og tuberkulose hudtest (PPD hudtest) er diagnostiske værktøjer for at fastslå om lungeknuder er til stede. Testene udføres også for at bestemme, om andre sygdomme eller cancere metastaseret (spread) fra lungerne til andre steder i kroppen. Når lungen knude er mistænkt for at være negativ, er PPD hudtest gjort for at udelukke en tuberkulose diagnose som eventuelt kunne maskerade som knuder.

Computertomografi (CT) scanning

Thorax-CT-scanning udføres efter den abnormitet er placeret i brystet X-ray. En CT-scanning er mere grundig end en normal røntgen af ​​thorax og i stand til at forbedre egenskaberne ved knuden til at omfatte størrelse, form, mønster og omgivende læsioner. Det kan også lokalisere det område, hvor knuden befinder sig, og hvis der er flere knuder stede.

PET scanning

En positronemissionstomografi (PET) scanning er en diagnostisk værktøj til at afgøre, om en lungeknude er til stede. Det bruger et radioaktivt mærket (radioaktivt kombination) stof at måle læsioner metabolisk aktivitet. Mens anvendelse af en 3-D, farvet billede, kan PET scanning bestemme mængden af ​​stof vævet absorberer. Ondartede knuder tage mere substans end godartede knuder.

Fiberoptisk bronkoskopi Biopsi

Fiberoptiske bronkoskopi biopsi er en diagnostisk test, der anvendes til at bestemme, om respiratoriske lidelser er til stede. Ved hjælp af en fleksibel slange, denne operation tager en prøve af lungevæv for biopsi. Efter opsamling undersøges det i laboratoriet under et mikroskop for at bestemme, om knuden er godartet eller ondartet. Ca. mere end 70 procent af lungekræfttilfælde biopsi under anvendelse af en bronkoskopi, ifølge PulmonaryChannel.com.

Perkutan nålebiopsi

En nål biopsi udføres under anvendelse aspiration (tilbagetrækning af væsker) fra brystvæggen. Efter aspiration udføres, vil prøven undersøges i et laboratorium af en patolog til at diagnosticere, hvis læsionen er godartet eller ondartet. Ifølge PulmonaryChannel.com, nålebiopsier give præcis diagnose af maligne knuder ca. 75 til 95 procent af tiden.


        

Udgiv min kommentar