Fantacine.com

De bivirkninger af Pneumovax

Centers for Disease Control og Forebyggelse rapporterer, at mere end 55.000 mennesker hvert år dør af lungebetændelse i USA. På grund af den fare, som denne infektion, læger anbefaler, at ældre og folk med svækket immunforsvar får en lungebetændelse vaccine kaldet Pneumovax. I 2006 57 procent af amerikanerne over en alder af 65 fik en Pneumovax injektion. Trods sin effektivitet, Pneumovax præsenterer flere risici for bivirkninger og komplikationer hos nogle patienter.

Almindelige bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger af Pneumovax forekomme på injektionsstedet. Patienterne oplever ofte rødme, hævelse, ømhed og smerter i de første par dage efter at have modtaget vaccinen. De kan også udvikle en hård klump i det sted, hvor indsprøjtningen blev givet, som forsvinder i løbet af få dage. Nogle mennesker rapportere en feber så højt som 102 grader Fahrenheit.

Andre bivirkninger

Pneumovax potentielt kan forårsage flere andre generende eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Sjældne gastrointestinale bivirkninger omfatter kvalme og opkastning. Nogle patienter oplever også svaghed, kulderystelser, hududslæt, røde rande på huden, ledsmerter og inflammation og muskelsmerter. Neurologiske bivirkninger af Pneumovax omfatter hovedpine og snurren i ekstremiteterne.

Allergiske reaktioner

Selvom det er sjældent, kan Pneumomax forårsage allergiske reaktioner hos nogle patienter. Anafylaktiske reaktioner, som involverer nældefeber eller åndedrætsbesvær, undertiden forekomme. Uden medicinsk behandling, kan disse reaktioner forårsage chok eller død. Serumsyge, en anden type allergisk reaktion, forårsager influenzalignende symptomer som ledsmerter, feber og hævede lymfeknuder. En anden mulig reaktion er angioneurotisk ødem eller hurtig hævelse af kroppen. Hvis du oplever nogen tegn på allergisk reaktion efter at have modtaget en Pneumomax injektion, bør du søge omgående lægehjælp.

Risici

Alvorlige medicinske komplikationer er muligt efter modtagelsen vaccinationen. Nogle patienter udvikler en farlig hudinfektion kaldet cellulitis. Et fald i blodpladetal kendt som trombocytopeni er også muligt og kan forårsage blødning i hjernen. Pneumovax sjældent fører til udbrud af Guillain-Barré syndrom, en alvorlig medicinsk tilstand, hvor dit immunforsvar angriber dit perifere nervesystem.

Overvejelser

På grund af mulige bivirkninger, lægerne giver Pneumovax til gravide kvinder, når det første trimester, og selv derefter bruge vaccinen, når der er risiko for at udvikle et alvorligt tilfælde af lungebetændelse. Pneumovax ikke gives til børn under en alder af 2. På grund af risikoen for trombocytopeni, din læge er usandsynligt at anbefale Pneumovax hvis du har en historie af lavt antal blodplader. Hvis du har feber, din læge vil heller ikke administrere et Pneumovax vaccine på grund af risikoen for bivirkninger.


        

Udgiv min kommentar