Fantacine.com

Tidslinje for Crohns sygdom

Crohns sygdom er en kronisk autoimmun sygdom, hvor kroppens naturlige forsvar mod sygdom og sygdom aktiveres spontant. Fordi kroppen har problemer klare denne konstante stimulus af immunsystemet, det reagerer med irritation, hævelse, betændelse og sår. Selvom sygdommen er livslang, kan det være vanskeligt at diagnosticere, fordi symptomerne matche mange andre forhold.

Årsager

Ingen er sikker på, hvad der forårsager Crohns sygdom. Forskere har mistanke om, at bakterielle infektioner kan føre til sygdommen. I visse tilfælde er der genetiske markører. Patienter med visse racer har vist mere modtagelige for Crohns sygdom, og det har vist sig at køre i nogle familier. I nogle tilfælde kan miljømæssige faktorer, herunder rygning, spille en rolle. Hvis en patient mistanke om, at de kan have Crohns sygdom, det tager en række test for en læge at gøre denne diagnose.

Symptomer

Patienter, som udviser Crohns sygdom lider typisk mavekramper og diarré (i ekstreme tilfælde så mange som 10-20 gange om dagen) samt en blodig afføring, betændelse i mave-tarmkanalen og sår, især i tarmene.

Diagnose

Hvis der er mistanke Crohns sygdom, er en specialist i gastroenterologi ofte opfordret til at udføre en række tests for at fastslå diagnosen. Disse tests kan omfatte en endoskopi, radiologi tests, herunder CT og MR-scanninger, samt barium røntgenstråler og blod og fækale prøver.

Behandling

Når en diagnose stilles, behandling skifter til bekæmpelse af sygdommen. På grund af den kroniske smerter forbundet med Crohns sygdom, undertiden foreslået en mentale aspekt af rådgivning, samt fysisk kondition, livsstilsændringer --- herunder rygestop --- og en sundere kost. Derudover er receptpligtig medicin ofte givet til at kontrollere smerte og reducere varigheden og forekomst af symptomatisk flare-ups.

kirurgiske muligheder

Over tid, kan patienter med Crohns opleve en fortykkelse af tarmvæggene, hvilket kan føre til en blokering af mavetarmkanalen. Når dette sker, kan kirurgi skal udføres for at lindre blokering. Selvom kirurgi ikke vil kurere patientens Crohns sygdom, vil det løse blokeringen problem. Patienter, der har haft dele af deres tarme fjernet kan udvikle korttarmssyndrom, en tilstand, hvor næringsstofferne ikke absorberes så godt gennem GI-kanalen. Nogle symptomer på SBS, herunder mavekramper og diarré, kan efterligne symptomer på Crohns sygdom.

Prognose

Når sygdommen er diagnosticeret og styring af det begynder, patienterne er i stand til at opretholde en sund vægt og reducere forekomst af flare-ups. De fleste patienter er i stand til at opretholde en sund vægt og et fuldt liv.


        

Udgiv min kommentar