Fantacine.com

Tyfus Vaccine & Flu Diagnose

Tyfus (feber) er en alvorlig sygdom, der bor i mad og vand. Venstre ubehandlet denne yderst smitsom sygdom kan dræbe op til 30 procent af mennesker, der fanger det. Det kan forhindres med vacciner imidlertid, men når en person er vaccineret, kan bivirkningerne være fejldiagnosticeret som en helt anden tilstand.

Hvilke typer af Vacciner findes for Tyfus

De to vacciner mod tyfus er en injektion af inaktiveret (døde) kim eller en oral vaccine af levende, svækket (svækket) kim. De er begge effektive metoder til at forhindre Tyfus bakterier Salmonella typhi.

Tyfusvaccine bivirkninger

Bivirkningerne af en tyfus-vaccine, hvad enten det er en injektion eller oral vaccination kan have influenzalignende symptomer. Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, det tager mellem en og to uger for vaccinen kan træde i kraft. Når dette sker, kroppen begynder at producere antistoffer mod bakterier, for at gøre kroppen immune. Mens dette sker, der er bivirkninger, der sker, herunder: feber, hovedpine, ondt i halsen, kvalme, svimmelhed, opkastning og kulderystelser.

Disse symptomer deler de samme karakteristika som influenza, men er blot bivirkninger af din krop skaber immunitet mens kampene off tyfus bakterier.

Hvor Er Tyfus opstå?

Ifølge World Health Organization, forekomster af Tyfus er højest i Latinamerika, Afrika og Asien. Folk, der rejser til disse lande bør være yderst forsigtig med, hvad de spiser og drikker. Det er generelt rådes til at spise mad, der er blevet grundigt kogte (ingen rå grøntsager eller frisk frugt), og for at undgå at drikke vand, medmindre det er blevet kogt og filtreret (dette dræber de fleste vandbårne sygdomme).

Hvem bør ikke blive vaccineret?

For folk, der rejser til områder af verden ramt med tyfus, få den orale eller injektion vaccine er stærkt anbefalet af WHO. Børn ældre end 2 år, kan få den indsprøjtning, mens børn 6 år og ældre kan tage oral vaccine. Mennesker, der arbejder med Tyfus bærere, sundhedspersonale og dem, der arbejder i laboratorier med Samonella typhi bør også overveje at blive vaccineret.

Hvis du for nylig har haft influenza og tager eller har taget antibiotika til det, kan din læge anbefale dig at holde ud på at tage en oral tyfus vaccination, fordi visse antibiotika interagerer dårligt med disse vacciner.

Hverken børn yngre end 2 år eller enhver person med et svækket immunsystem, bør modtage enten Tyfus vaccine. Hvis du har HIV, cancer eller en anden type sygdom din læge vil rådgive dig om sikkerheden for at få denne vaccine. Endelig, hvis du har haft en alvorlig reaktion på en vaccine i fortiden (allergisk eller på anden måde), bør du ikke få denne vaccine.

Når at tilkalde en læge

Når du modtager en tyfus vaccine, bør du overvåge dine symptomer omhyggeligt for nogen form for bivirkninger. Hvis du oplever noget andet end de milde bivirkninger af at blive vaccineret, skal du straks kontakte din læge. Dette er yderst vigtigt i tilfælde af børn især, da der kan være permanent skade, hvis de ikke er taget hånd om.

Hvis du oplever høj feber, influenzalignende symptomer, der forværres over tid, eller nogen form for alvorlige allergiske reaktioner inden for to uger at få vaccineret, skal du kontakte din læge.


        

Udgiv min kommentar