Fantacine.com

Genetisk hårtab hos kvinder

Genetisk hårtab er en betingelse, at mange mænd har at gøre med, men kvinder kan opleve genetisk hårtab så godt. For kvinder kan det være en langt mere rystende oplevelse, da mange kvinder ser deres hår som deres kronen. Den nøjagtige genetiske årsag og arv mønster er stadig ukendt, eftersom der er så mange andre faktorer, der bidrager til den tilstand. Men det er sikkert, at når det kører i din familie, du er meget mere tilbøjelige til at udvikle denne tilstand.

Beskrivelse

Alopecia er den medicinske betegnelse for genetisk hårtab. Hos kvinder er det karakteriseret ved udtynding hår over hele hovedet. Det forårsager ikke vigende fine streger i kvinder, og sjældent forårsager fuldstændig skaldethed som det gør hos mænd. Hårtab i tilfælde af alopeci er permanent.

Årsager og Genetik

Androgener, er hormoner, der er ansvarlige for hårvækst. Genetisk hårtab er forbundet med en øget niveau af disse hormoner. I den normale hårvækst cyklus, hår tråde vokser i op til seks år, hvile i et par måneder, og derefter falder ud. Derefter gentager cyklussen selv. Når androgen niveau stiger, det forårsager hårvækst proces til at fremskynde, og forårsager hårsækkene bliver tynde og korte. Det tager også længere tid for nye hår til at erstatte den tabte hår.
AR-genet er ansvarlig for produktion af androgen receptorer, proteiner, der hjælper kroppen reagerer korrekt på androgener. Af denne grund er AR-genet menes at være direkte forbundet med genetisk hårtab. Men forskerne er stadig usikker på, hvordan genetiske variationer i AR genet øge sandsynligheden for hårtab.

Diagnose

At diagnosticere genetiske hårtab hos kvinder, er det nødvendigt først at udelukke andre mulige årsager til hårtab. Nogle ting, der kan forårsage hårtab hos kvinder er, medicin, vitaminmangel, dårlig ernæring nogle hudsygdomme, problemer med skjoldbruskkirtlen og andre hormonelle problemer. Du bør se din læge for at sikre, at dit hårtab ikke er forårsaget af noget andet end genetik. Det er meget vigtigt, at du besøger din læge, da usædvanligt hårtab kan være et symptom på en underliggende medicinsk tilstand.

Behandling

Mens der ikke er nogen kur mod genetisk hårtab, der er behandlinger, der kan bremse eller skjule det. Der er over-the-counter medicin til rådighed, såsom Minoxidil. Du kan også tale med din læge om receptpligtig medicin. Nogle andre muligheder er hår transplantationer og reduktioner hovedbund. Hvis behandlingen ikke virker, eller du gerne vil undgå medicin, kan du overveje at iført en paryk.
Når du bemærker begyndende hårtab, kan du klippe dit hår kort. Dette kan gøre det lettere at håndtere hårtab som den skrider frem. Hvis du finder det særligt vanskeligt at håndtere ændringen i dit udseende, kan du finde det nyttigt at gå til en støttegruppe. Det kan være opmuntrende at tale med andre mennesker står over for samme udfordring som dig, og du kan lære nye måder at håndtere.

Arv Mønster

Den måde, at hårtab er nedarvet er stadig uklart på grund af de mange faktorer, der kan være involveret, såsom hormoner og aldring. Men det er klart, at hvis du har en nær slægtning med dette problem, du har en meget højere sandsynlighed for at udvikle den betingelse selv.


        

Udgiv min kommentar