Fantacine.com

Tidlige tegn på nyresvigt

Tidlige tegn på nyresvigt


Dine nyrer er vigtige bønneformede organer, der fjerner affaldsprodukter og overskydende materialer fra din omsætning system. De frigiver også vigtige hormoner, der regulerer blodtryk, fremmer produktionen af ​​røde blodlegemer og hjælpe med at opbygge stærke knogler. Nyresvigt er en alvorlig tilstand med ingen helbredelse undtagen dialyse eller nyretransplantation. Dog registreres den tidligere nyresvigt, jo bedre din prognose.

Forhøjet blodtryk

Nyresygdom hvis ofte kaldet en tavs dræber, fordi det kan gå i årevis uden symptomer. Den første og nogle gange kun symptom på nyresvigt er højt blodtryk eller hypertension. Dine nyrer bruge dit blodtryk som væsentlig del af deres filtrering proces og frigivelse hormoner, der hjælper fastholde, at blodtrykket på et ufarligt niveau. Selvom højt blodtryk er et symptom på mange fælles vilkår, vil din sundhedspleje udbyder sandsynligvis være bekymret for dit nyre sundhed, hvis du er diagnosticeret med hypertension. Yderligere test og overvågning af nyrefunktionen følger normalt.

uræmi

Dine nyrer er de vigtigste organer involveret i urinvejene; deres primære funktion er at fjerne affaldsstoffer fra blodet. Urea betragtes som en af ​​disse affaldsprodukter og bruges til at gøre urinen. Uræmi, opbygning af urinstof i blodet, opstår, når dine nyrer stoppe med at arbejde. Hvis mængden af ​​urinstof i blodet bliver for høj, kan det være giftige for din krop. Uræmi er meget farlig og kan medføre, at din hjerne, dit hjerte og dine muskler til at holde op med at fungere.

Ødem

Ødem er den usædvanlige hævelse af dine kropsdele, som regel dine ekstremiteter som dine hænder eller fødder. Det kan endda påvirke områderne omkring dine øjne. Dine nyrer arbejde for at fjerne overskydende vand fra din blodets cirkulation. Hvis dine nyrer gå ind nyresvigt, kan de ikke gøre det, og at vand finder andre steder at gå, ligesom dine ekstremiteter. Hævede ankler, oppustede ansigtstræk og hævede fingre er alle tegn på, at dine nyrer kan være nødlidende.

Anæmi

En anden tidlig symptom på nyresvigt er blodmangel, eller iltmangel i blodet. Nyrerne frigive hormoner, der fremmer produktionen af ​​røde blodlegemer. Røde blodlegemer transporterer ilt gennem kroppen til de celler, der har brug for det til at fungere. Når nyrerne svigter, de ikke producerer de hormoner, der er nødvendige, og du udvikler et lavt blodlegemer. Med reduceret ilt, vil du ikke føle den samme mængde energi, du har haft tidligere. Du kan føle uforklarlig svaghed eller træthed.

metabolisk acidose

Metabolisk acidose, en unormal surhedsgrad af dit blod, kan også være et tidligt tegn på nyresvigt. For at opretholde levedygtige liv funktion, en passende pH-niveau er meget vigtig. Nyrerne hjælpe med at opretholde passende pH ved at producere bicarbonat at modvirke surhed. Mislykkede nyrer ikke producerer bicarbonat nødvendig for at skabe balance mellem din krops pH. Metabolisk acidose er meget alvorlig. Hvis dine mislykkede nyrer føre til denne tilstand, kan det føre til koma eller død.


        

Udgiv min kommentar