Fantacine.com

Sådan bruges en sonde i en ældre Mand

Sådan bruges en sonde i en ældre Mand


Fodring rør giver mennesker med ernæringsmæssige behov, når de har medicinske komplikationer, som gør det svært at sluge. En midlertidig ernæringssonde kan placeres gennem næsen eller gennem munden. Disse kaldes NG og OL-rør, henholdsvis. NG og OL rør anvendes oftest på et hospital. Når en sonde kan er nødvendig på lang sigt, kan det anbringes kirurgisk. Dette kaldes en gastrostomisonde, almindeligt kendt som en g-rør. Det g-tube er den type påfyldningsrør bruges oftest hos ældre mænd, der bliver passet af deres familiemedlemmer derhjemme.

Instruktioner

1 Bær tøj, der giver mulighed for nem adgang til fodring rør. En påfyldningsrør placeret i maven vil være mod venstre side af kroppen. En ældre mand kan bære en knap-up skjorte, der giver mulighed for nem adgang til røret uden at skulle flytte en masse tøj rundt.

2 Undersøg incisionssted for eventuelle læsioner eller irriteret områder. Ifølge Stephanie J. Buchholz RN, MSN of East Central College, dannelsen af ​​hvide pletter på grund af kronisk irritation forekommer hyppigere hos mænd, der har en gastrostomi påfyldningsrør end hos kvinder, der har gastrostomi fodring rør.

3 Fjern proppen. Tilslut en kateterspidssprøjten til den store ende af forlængerrøret.

4 Indsæt den lille ende af forlængerrøret i portåbningen. Sno forlængerrør ca. en fjerdedel af en tur til at låse den på plads. Linjen om udvidelse rør og linjen på porten vil blive rettet ind.

5 Hold 60 ml sprøjte ved ca. brysthøjde. Hæld flydende fødevare ind i sprøjten. Strømningshastigheden bør tillade væske at komme ind i kroppen over en periode på 20 minutter. Hvis fødevaren strømmer ind for hurtigt, sænke sprøjten. Hvis det er for langsomt, hæve sprøjten. Formlen vil blive trukket i ved hjælp af tyngdekraften. Indimellem kan lægen bede dig om at bruge sprøjtens stempel langsomt administrere mad.

6 Skyl fodring rør med ca. 20 cc vand efter al den mad er gået igennem.

7 Fjern forlængerrøret ved at dreje forlængelsen rørenden en fjerdedel dreje i modsat retning og trække den ud. Udskift port stik.

8 Skyl udvidelse røret og sprøjte i varmt sæbevand, indtil de er helt ryddet. De kan genbruges mange gange.

TIPS

  • Nogle gange kan en person med en ernæringssonde kan fortsætte med at spise.
  • En strømningshastighed, der er for hurtig, kan forårsage diarré.

        

Udgiv min kommentar