Fantacine.com

Kan End Stage nyresygdom blive helbredt?

Når nyrerne har permanent stoppet funktion på grund af sygdom eller traumer, kaldes det terminal nyresygdom. Der er meget få behandlinger for slutstadiet nyresygdom, og der er ingen sikre kur, så er det afgørende at diagnosticere nyresygdom så tidligt som muligt og forfølge behandling for at forebygge nyresvigt.

Definition

Nyrerne filter blodet for at fjerne affald og overskydende væske. De regulerer også blodtryk og producere hormoner, der er ansvarlige for stimulering af produktionen af ​​røde blodlegemer og opretholde en normal calcium balance for knoglerne. Nyresvigt har derfor katastrofale resultater. Der er to typer af nyresvigt, som kan udvikle sig til ende nyresygdom: akut og kronisk.

Nyresvigt

Akut nyresvigt sker pludseligt, mest almindeligt som et resultat af et hjerteanfald, blodtab, en blokering i urinvejene, betændelse eller infektion. Kronisk nyresvigt opstår, når sygdomme skade nyrerne og de mister ordentlig funktion over en længere periode. De primære årsager til kronisk nyresvigt er diabetes og højt blodtryk. Faktisk diabetes er den førende årsag til nyresygdom i slutstadiet. Andre årsager omfatter arvelige sygdomme, inflammation, lupus og en forlænget urinvejsinfektion. Der er én stor forskel mellem de to typer af nyresvigt: Akut nyresvigt kan helbredes, mens den kroniske type har en stor chance for forløber at ende nyresygdom.

End Stage Renal Disease

Når dine nyrer er blevet så beskadiget, at de ikke længere kan fungere, de har nået terminal nyresygdom. På dette stadium blev en behandlingsmulighed er dialyse. Den anden mulighed er en nyretransplantation. Selv om disse behandlinger kan erstatte funktionerne af nyrerne, kan terminal nyresygdom resulterer i andre sundhedsproblemer, herunder anæmi, forhøjet blodtryk og knoglesygdom.

Dialyse

Dialyse bruger kunstige midler til midlertidigt at befri kroppen af ​​af affaldsprodukter og opretholde den rette balance af kemikalier. To typer af dialyse er hæmodialyse og peritonealdialyse. Peritonealdialyse benytter en kirurgisk implanteret rør for at indsætte væske i bughulen, der absorberer affald og derefter drænet. Hæmodialyse bruger et intravenøst ​​kateter forbundet til en maskine, der dræner blod, fjerner affald, og returnerer derefter blodet til kroppen. Dialyse hjælper dig leve længere, men det er ikke en kur mod slutstadiet nyresygdom.

Nyre Transplant

Den nærmeste ting at en kur mod terminal nyresygdom er en nyretransplantation, der er, når den syge nyre kirurgisk erstattet med en donor nyre. En sund doneret nyre er nok til at erstatte to mislykkede nyrer, tillader modtageren at genvinde helbred og vende tilbage til mere normale aktiviteter. En enorm ulempe en nyretransplantation er, at der er mangel på donor nyrer til rådighed. Hvis du får en transplanteret nyre, er der risiko for, at din krop vil afvise det nye organ, så du bliver nødt til at blive på medicin til at undertrykke dit immunforsvar. Selv med medicin, kan nyrerne stadig afvises. Den medicin i sig selv medfører bivirkninger, også.


        

Udgiv min kommentar