Fantacine.com

Proton Therapy for Cancer

Proton terapi bruger en smal, fokuseret stråle af protoner til at levere strålebehandling til sygt væv, oftest i behandlingen af ​​cancer. Denne type behandling lader cancer læger behandle sygdommen i en mere aggressiv måde, mens den på samme tid holde bivirkninger på et minimum og efterlader raskt væv relativt uskadt. Der er kun en håndfuld af proton terapi centre i USA, og hver har kapacitet til at behandle så mange som 200 patienter om dagen.

Hvordan det virker

Atomer, der bærer en positiv ladning, kaldes protoner, og lægerne kan bruge en stråle af disse atomer til at bestråle tumorer. Disse protoner vil frigive hovedparten af ​​deres energi, når de når en tumor, således at ingen stråleskader det omgivende væv. Med andre ord vil strålingsdosis ordineret af lægen målrette tumoren bedre samtidig reducere mængden af ​​skaderne på patienten. Dette lader strålingen onkolog behandle en tumor med en større dosis og minimere uønskede bivirkninger. Denne evne er især vigtigt ved behandling af voksende, udvikle og ændre væv hos børn med cancer.

Udstyr

Proton terapi bruger en maskine kaldet en cyklotron eller en synkrotron, der genererer og derefter accelererer protoner. De protoner føres ud af maskinen ved hjælp af magneter rettet mod tumoren. Disse maskiner, undertiden kaldet portalkraner samt, kan rotere om patienter til at målrette vanskelige områder. Protonstråler kan formes ved at fokusere dem gennem replika forme af tumoren for en endnu mere effektiv behandling.

Videnskaben

Når protoner passere tæt elektroner, protoner positive ladning tiltrækker de negativt ladede elektroner i en proces kaldet ionisering. Ændringer finder sted inden atomet, og molekylet, hvor atomet eksisterer. Ionisering tillader stråling at skade molekyler i cellerne, især DNA. Ændring af DNA ødelægger adskillige cellefunktioner, men den vigtige funktion, når det kommer til kræftbehandling er cellens evne til at dele sig. Enzymer vil forsøge at reparere det beskadigede DNA, strålingen gør for meget skade og de enzymer mislykkes. Kræften celle har en hårdere tid at reparere skader normalt, og når lægerne introducere stråling til processen kræftcellerne ofte dø ud.

Fordele

Proton terapi er at foretrække frem for traditionelle røntgen strålebehandlinger af flere grunde. Det er mere præcist, forlader sundt væv uskadt. Dette fører til en bedre livskvalitet, eftersom smerte fjernes fra ligningen og behandlingerne udføres på en ambulant basis.

Kræft kan behandles

Fra 2009, er proton terapi bliver brugt til at behandle kun visse typer af tumorer. Følgende områder og tumorer er blevet behandlet med protonterapi: lungerne, prostata, hjerne, tumorer i rygsøjlen eller ryghvirvler, kranium uædle sarkomer, hjernetumorer hos børn, tumorer i hoved og hals, og øje melanomer. Kliniske forsøg, der gennemføres på andre dele af kroppen, mange med lovende resultater.


        

Udgiv min kommentar