Fantacine.com

Hvordan skal tjekkes for hudkræft

Forekomsten af ​​hudkræft er i øjeblikket på vej op. En type hudkræft, melanom, kan behandles, hvis fanget tidligt, men kan være dødelig, hvis venstre udiagnosticeret. En læge bør undersøge både mænd og kvinder en gang om året for tegn på hudkræft, og dem med risikofaktorer bør overveje hyppigere evalueringer. Månedlige selv-prøver skal udføres på samme tid som bryst eksamener eller testikulære prøver for at mærke nogen forandringer i huden så hurtigt som muligt.

Instruktioner

Hvordan skal tjekkes for hudkræft

1 Lær alt, hvad du kan om de tegn og symptomer på hudkræft, og derefter få at vide, din egen krop. Basal celle kræft er typisk findes i områder, der ofte udsættes for solen, og forårsager en række stød og pletter, der kan være små, hævet, rød eller pink, og skinnende eller voksagtig leder. Planocellulært også forekommer hyppigere i områder, der er udsat for solen, og generelt producerer klumper, der er skællet, ru, og flad. Melanom, den dødelige form for hudkræft, ofte påvirker formen eller størrelsen af ​​eksisterende modermærker, men kan forekomme overalt på kroppen. At vide, hvad man skal kigge efter, og blive fortrolig med den måde din hud normalt ser, vil i høj grad hjælpe med at finde ændringer, der kan være tegn på hudkræft.

2 Stå foran et spejl i fuld længde under et klart lys. Tag din tid, og grundigt eksamen alle områder af din krop. Brug en hånd spejl til at undersøge din ryg og andre områder, der er vanskelige at se. Hvis du ikke kan se alle områder af din krop, så spørg en ven til at hjælpe.

3 Kontroller omhyggeligt din hud for ABCDs af melanom, og til eventuelle nye pletter, bump, sår eller vækster. Bemærk enhver spredning af pigment fra grænsen til et sted at omgive områder af huden, og registrere eventuelle ændringer i sensation, herunder smerter eller kløe. Ændringer i tekstur eller overfladen af ​​mol bør også registreres, såsom siver, blødning, skalering eller ruhed. Når du kontrollerer din hud for melanom, være ekstra opmærksom på asymmetri, uregelmæssige grænser, mærkelige farvevariationer, og diametre større end 6 millimeter. Eventuelle modermærker viser disse tegn skal straks indberettes til din læge.

4 Undersøg dine læber, ører og øjne for eventuelle ændringer eller bump. Ved hjælp af en lommelygte, kontrollere indersiden af ​​din mund og så meget af din hals som muligt. Hudkræft kan forekomme i slimhinderne samt på overfladen af ​​huden.

5 Spørg en ven til at undersøge din hovedbund for eventuelle mistænkelige ændringer. Part dit hår, eller brug en føntørrer, for at få et nærmere blik på hele hovedbunden området.

6 Tag billeder af noget, der virker unormalt. Disse billeder skal vises med din læge, og kan opbevares og bruges som reference for fremtidige eksamener.

TIPS

  • Tidlig diagnose og behandling af melanom er afgørende.

        

Udgiv min kommentar