Fantacine.com

Typer af lasere, der anvendes i Tandpleje

Tandlæger nu bruge lasere til at angribe en bred vifte af oral-sundhedsproblemer. Lasere kan fjerne bakterier, finde og reparation hulrum, lysne tænder, og meget mere. Når det kommer til dental lasere, er one size ikke passer alle. Faktisk tandlæger, der bruger lasere ofte har tre eller flere enheder i deres praksis. Hver laser virker bedst for specifik form for knogle eller væv, og vælge den rigtige type laser er en vigtig del af behandlingen.

typer

De vigtigste former for dentale lasere omfatter diode og Nd: YAG-lasere, der er målrettet sygt væv; kuldioxid-lasere, der fungerer godt i blødt væv; og Erbium lasere, der fungerer godt i både blødt og hårdt væv.

Applikationer

Kuldioxid-lasere anvendes i oral kirurgi, herunder fjernelse af sygt væv og knogle. Disse lasere kan også anvendes til at fjerne tumorer fra munden. Diode og Nd: YAG-lasere kan fjerne tandkødsbetændelse (betændt gummi væv) og andre sygdomsfremkaldende elementer (patogener). Nd: YAG-lasere kan også anvendes i en teknik kaldet LANAP, som hjælper genoplive gum væv. Fordi de fungerer godt med hårde væv, er Erbium lasere anvendes ofte i kosmetiske dental kirurgi, og kan anvendes til fremstilling af tænder til fyldninger.

Fordele

Hver laser udsender lys langs et sæt af bølgelængder og effektniveau. At vælge den forkerte bølgelængde eller magt kan skade tænderne eller tandkødet. Derfor tandlæger søger uddannelse i at vælge og bruge lasere, inden du bruger dem i praksis. Have flere forskellige typer at vælge imellem tillade tandlæger at tilbyde flere laser-behandlingsmuligheder til deres patienter.

Forsigtig

Den amerikanske Dental Association støtter ikke laser brug for alle tandbehandlinger. Hvis du er tilbudt laserbehandling, så spørg din tandlæge, hvorfor han eller hun anbefaler det. Er laserterapi mere effektiv end andre behandlinger? Tøv ikke med at sammenligne omkostningerne ved proceduren med traditionelle teknikker.

Tidsramme

Laser behandlinger for tandpleje har været tilgængelige siden 1960'erne, og blev almindeligt i 1990'erne. I de senere år har forskningen udpegede det type lasere, der er mest effektive for visse procedurer. Desuden har forskning sammenlignede virkningen af ​​specifikke lasere med traditionelle teknikker. For ADA s oversigt over denne forskning, se ressourcer nedenfor.


        

Udgiv min kommentar