Fantacine.com

Hvordan er Nitrogen gas Vigtigt for mennesker?

Hvordan er Nitrogen gas Vigtigt for mennesker?


Kvælstof er en farveløs, lugtfri gas, der gør op 78 procent af jordens atmosfære. Det er også fundet i jordskorpen. Uden kvælstof, kunne planter, dyr og mennesker ikke overleve. Dette er fordi nitrogen er nødvendig for en række vigtige biologiske processer. Mennesker afhænger også af kvælstof til industriel brug.

Historie

Nitrogen blev opdaget i slutningen af ​​det 17. århundrede. Skotsk læge og kemiker Daniel Rutherford er krediteret med sin opdagelse. Men det var franske kemiker Jean Antoine Claude Chaptal der foreslog det moderne navn af kvælstof i 1790.

Betydning

Kvælstof er afgørende for alle levende organismer. Men kun jordbakterier har udviklet en metode til fastsættelse nitrogen, eller omdanne den fra et element til en forbindelse. Denne proces, kendt som kvælstoffiksering, er, hvordan planter, dyr og mennesker overleve. Nitrogen fiksering opnås, når bakterier, der lever på rodhår af planter tage nitrogen ud af luft, der er opløst i jorden. De omdanner det til forbindelser, såsom nitrater. Nitrater bruges til at lave proteinmolekyler der er afgørende for celleudvikling. Planter bruger disse nitrater til at vokse. Dyr og mennesker er forsynet med den faste nitrogen ved at forbruge planterne. Så uden jordbakterier at konvertere kvælstof, ville alle andre organismer omkomme.

Fungere

Kvælstof er nødvendigt at proteiner, såsom hormoner. Hormoner er kemikalier, der produceres i kroppen, der styrer og regulerer aktiviteten af ​​celler. De er nødvendige for processer som vækst, fordøjelse, stofskifte, reproduktion og humør kontrol. Nitrogen udgør omkring 3 procent af kroppens samlede masse. Når mennesker erhverve kvælstof gennem fødekilder, kroppen optager det og bruger det til vækst. Dette er især vigtigt i de faser af graviditeten.

Fordele

Ud over at være et afgørende element, er kvælstof kommet til at tjene andre fordele. Den industrielle sektor har fundet en række forskellige anvendelser for kvælstof gas. Det er et alternativ til argon gas i glødepærer. Det er også bruges til at lave rustfrit stål. Nitrogen bruges til fremstilling af dioder og integrerede kredsløb og også i brændstofsystemet på militærfly at reducere brand trussel. Automobile og fly dæk indeholder kvælstof på grund af sin træghed og lavt vandindhold.

Nitrogen anvendes i produktionen af ​​ammoniak (NH3). Ammoniak anvendes til fremstilling af forbindelser, såsom ammoniumsulfat, ammoniumnitrat, urinstof og salpetersyre. Disse er forbindelser, der anvendes i gødning. Nitrogen gas bruges til at bevare dokumenter som Uafhængighedserklæringen. Det holder oxygen og andre gasser i at forårsage henfald.

Flydende nitrogen er en anden fordel for mennesker. Fødevarer kan fryses ved dypning dem i flydende nitrogen. De fleste frosne fødevarer findes i din lokale købmand er fremstillet på denne måde. Flydende nitrogen hjælper med at holde fødevarer kolde under transporten.

Advarsler

Nogle af kvælstof fordelene tjener også som farer. Ammoniumnitrat er en nitrogenforbindelse oftest købt af landmænd som en afgrøde gødning. Men ammoniumnitrat kan også anvendes som sprængstof, som i Oklahoma City bombardementer i 1995.

Dinitrogenoxid er en gas dannet ved opvarmning af ammoniumnitrat. Det er almindeligt kendt som lattergas og hovedsagelig tjener som et bedøvelsesmiddel. Det er også bruges som som hastighed løft til biler. Men lattergas er faren er i dets anvendelse som en rekreativ stof. Det tjener som en hurtig høj til nogle, med en følelse af afslapning, svimmelhed, flydende eller fjollet opførsel. Men brugen af ​​dinitrogenoxid i et lukket rum fortrænger oxygen. Dette kan føre til kvælning.


        

Udgiv min kommentar