Fantacine.com

Hvordan virker en Struma Udvikle?

Hvordan virker en Struma Udvikle?

Hvad er en Struma?

En struma er en type vækst, der forekommer på eller nær skjoldbruskkirtlen. Disse vækster er normalt placeret på forsiden af ​​halsen, hvor halsen møder skuldrene. Nogle struma er kun midlertidige problemer, der i sidste ende kan gå væk, mens andre kan være symptomer på mere alvorlige thyroidea lidelser.

Årsager

Struma kan danne gennem et par forskellige måder. Den første er gennem en defekt skjoldbruskkirtel. Når en skjoldbruskkirtlen producerer for meget hormon, såsom i hyperthyroidisme, eller producerer for lidt i hypothyroidisme, kan det forårsage en struma vækst. En sporadisk struma kan danne grund til at spise for meget af fødevarer, der er kendt for at forårsage struma. Disse fødevarer omfatter, ferskner, sojabønner, kålrabi, spinat og jordnødder. Disse fødevarer har vist sig at undertrykke hormon, der produceres af skjoldbruskkirtlen forårsager atmosfæren nødvendig for en struma at vokse. Ikke at få nok iodid i din kost kan også forårsage struma.

Symptomer

Symptomer, som du kan blive ramt af en struma omfatter en opsvulmet skjoldbruskkirtlen, hævelse i halsen, vedvarende hoste, trykken i halsen, åndedrætsbesvær, eller synkebesvær (Mayo Foundation for Medicinsk Uddannelse og Forskning 2007).

Behandling

Struma kan behandles med medicin, kirurgi eller radioaktivt iod. Lægemidler såsom Levothroid eller Synthroid hjælp til at lindre betændelse i skjoldbruskkirtlen bidrager til at formindske størrelsen af ​​struma. Radioaktivt jod er også et fælles behandling for struma ved oral indføring af jod i kroppen. Den jod derefter opsøger og dræber skjoldbruskkirtlen celler. Kirurgi kan også anvendes til fysisk at fjerne struma, men er normalt kun anvendes som en sidste udvej, når alle andre muligheder for behandling har svigtet. Kirurgi kan også anvendes, hvis struma forårsager livstruende bivirkninger, såsom blokering af patientens luftveje.


        

Udgiv min kommentar