Fantacine.com

Stadier af Sleep og snorken

Stadier af Sleep og snorken


Alt søvn ikke er det samme. De fleste mennesker sove mellem seks til otte timer dagligt, der bevæger sig mellem fire forskellige stadier af søvn. Dyb REM søvn, hvor de fleste drømme finder sted, forekommer også inden for de fire søvnstadier. Ingen skrider ind i disse faser af søvn i nogen bestemt rækkefølge, eller for ethvert sæt mængde tid i enhver fase. Folk cyklus mellem hvert trin i søvn hele natten. Snorken og søvnforstyrrelser kan forstyrre mønster og kvaliteten af ​​søvn. Søvnapnø, de mest almindelige og potentielt farlig søvnforstyrrelse, kan genkendes af støj og høje snorken efterfulgt af tavshed når sleeper ikke ånder. Søvnapnø skal behandles for at forbedre søvn og livskvalitet.

Stage One Sleep

I første etape af søvn, er du drivende i og ud af bevidsthed. Denne fase opstår, når du først går i seng. Muskler begynder at slappe af og trække vejret begynder at bremse. Hjernen driver mellem theta bølger --- den stat, hvor du er næsten ikke bevidst lige før sovende og lige efter at vågne --- afbrudt af korte perioder med alfa bølger, der ligner dem, når du er vågen.

Fase Sleep

I fase to søvn, du er fuldt bevidstløs. I dem, der ikke lider af søvnforstyrrelser, denne fase varer cirka 20 minutter og hjerne bølge aktivitet er produceret kaldes "sleep spindler", hvor pulsen bliver langsommere og kropstemperatur sænker.

Tredje fase Sleep

I fase tre søvn, langsomme delta hjernebølger --- hjernens tilstand af dyb søvn og bevidstløshed --- begynde at dukke op. Denne fase af søvn er, hvor de mest helbredende kræfter søvn forekomme. I denne tilstand --- samt fjerde fase for søvn --- blid eller konventionel snorken kan opstå forårsaget af vibration af blødt væv i svælget som luft strømmer gennem et delvist blokeret luftvej.

Stage Fire Sleep

Stage fire søvn er den dybeste og normalt den længste tilstand af søvn, hvor delta bølger dominerer. Dette er den fase, hvor konventionelle snorken og søvne vil højst sandsynligt forekomme. Du er meget sværere at vågne fra fase fire søvn og vil højst sandsynligt blive desorienteret efter opvågning, som kan vare et par sekunder til få minutter.

REM Sleep

Dette er den tilstand af søvn, hvor drømme er lavet. Brain aktivitet levendegør, hjertebanken bliver hurtigere og muskler bliver lammet at forhindre dig i at handle på dine drømme. Der er markante fysiologiske forskelle mellem REM-søvn og de andre faser af søvn, hvor musklerne begynder at slappe af. Det er i denne tilstand af søvn, hvor tegnene på snorken relateret til søvnapnø er tydeligst. Søvnapnø kan identificeres ved usædvanligt højt prustende snorker efterfulgt af tavshed, når sovekabine ikke trækker vejret. Denne type af snorken kan være et tegn på en alvorlig medicinsk tilstand og bør behandles af en læge.


        

Udgiv min kommentar