Fantacine.com

Kutan Follikelstimulerende Center-lymfom

Kutan Follikelstimulerende Center-lymfom


Lymfom er en kræftform i blodet, der kan ramme alle når som helst. Der er mange typer af lymfomer: 5 typer af Hodgkins lymfomer og 30 typer af non-Hodgkins lymfomer. En non-Hodgkins type er kutant Follikelstimulerende center lymfom, eller CFCL.

Definition

Kutan Follikelstimulerende center Lymfom er en "B-celle" lymfom, som er mere sjældne end "T-Type". De typer refererer til den form for blodceller ramt af sygdommen. Det påvirker mænd og kvinder lige ofte og er resultatet af DNA skade på en type af hvide blodlegemer.

Diagnose

CFCL, sammen med andre B-celle lymfom, er en langsomt voksende kræft. Det præsenterer som en hud tumor, generelt optræder på hoved, hals eller torso af den berørte person optræder som en lyserød hylde, udslæt eller klumper. At bekræfte en diagnose, skal en læge tage en biopsi af den angrebne hud til analyse.

Behandling

Behandling for CFCL omfatter en bred vifte af muligheder, herunder steroid cremer, kemoterapi og antistoffer. Læger oprette en behandlingsplan, som er unik for hver patient. CFCL har en høj tilbagefald med gentagelser af kræft, men den samlede prognose er stadig relativt godt.


        

Udgiv min kommentar