Fantacine.com

Hvad sker der under diabetisk Shock?

Hvad sker der under diabetisk Shock?

Diabetes: Den Disease

Patient Education Institute of National Institutes of Health definerer diabetes som en kronisk tilstand identificeret ved ukontrollerede niveauer af blodsukker på grund af manglende evne til bugspytkirtlen til at producere insulin. Insulin er det stof, der letter overførslen af ​​glucose til cellerne i kroppen, der bruger det som sukker. Diabetes kan også være forårsaget af svigt af fedt, muskler og leverceller til at behandle insulin og accepterer glucose normalt. Det kan forekomme fra barndommen (type 1) eller den kan begynde i voksenalderen (type 2) eller hos kvinder under graviditet (gestational). Hver type af diabetes har sine egne årsager og processer, men alle resultere i blodglukose abnormiteter, som kan føre til hjertesygdomme, blindhed, nyresvigt og afbrydelse af kredsløbet. Både type 1 og type 2 diabetikere kan lide pludselige fald i blodsukkeret kendt som "diabetisk chok." Begge typer af stød kan føre til bevidstløshed og koma.

hypoglykæmi

Hypoglykæmi resultater fra den manglende evne af glukose produktion for at holde trit med efterspørgslen eller frigivelse af for meget insulin i systemet på én gang, og kan resultere i "insulinchok." Denne type chok kan forårsages af en mangel på fødevarer, anstrengende motion efterfulgt af indtag af kulhydrater, indtagelse af alkohol eller pancreas eller leversygdom. Den Encyclopedia af den amerikanske National Library of Medicine (NLM) lister almindelige symptomer som træthed, sult, dobbeltsyn, forvirring, hurtig hjerterytme og kramper. Ofre kan opleve ubehag, nedsat årvågenhed, hukommelsestab, hallucinationer eller svimmelhed. De kan også være irritabel eller aggressiv. De kan klage over hovedpine, muskelsmerter eller hurtig eller dunkende hjerteslag. Deres hud kan være klam og svedig og deres elever kan spile selvstændigt. Kendte diabetikere bør begrænses og givet en højt sukkerindhold fødevarer som frugt eller en candy bar. En hypoglykæmiske episode kan glide ind i insulinchok uden indgriben og offeret kan miste bevidstheden. Enhver, der oplever en hypoglykæmiske episode bør se en læge så hurtigt som muligt for en komplet diagnose; mange diabetikere er først diagnosticeret efter en episode af denne type chok.

Diabetisk ketoacidose (DKA)

DKA er resultatet af opbygningen af ​​syre og ketoner i blodet på grund af manglende glucose og påvirker primært type 1 diabetikere. I DKA, NLM rapporter, ringe eller ingen blodsukkeret er til stede, og kroppen begynder at bruge fedt som fødevarer. Selv om dette kan lyde som en god ting, det beløber sig til at dreje blodbanen ind i en giftig forsyningsledning. Selvom blodsukkerniveauet pludselig kan stige til bekæmpelse ketonerne og syre i blodet, kan det ikke anvendes, fordi der ikke er nogen insulin til at behandle den i brugbar form. Ikke overraskende, nogle symptomer på DKA ligner dem af forgiftning: kvalme, opkastning, hurtig respiration, mavesmerter og åndedrætsbesvær. Ofre kan klage over muskelsmerter, træthed, hyppig vandladning, overdreven tørst og hovedpine. DKA er en alvorlig tilstand, som kan udvikle sig til koma og hjerte og nyresvigt. Det kræver øjeblikkelig insulin udskiftning og lægehjælp.


        

Udgiv min kommentar