Fantacine.com

Digestive Disorder Symptomer

Fordøjelsesproblemer er hverdagskost. Det er nemt at haste måltider, når på arbejde eller på farten for at hente børn fra skole. Omkostningerne er imidlertid fordøjelsesbesvær, forstoppelse eller mere alvorlige tilstande såsom irritabel tarmsyndrom (IBS) eller utæt tarm, eller langvarig tyktarmskræft.
Alle fordøjelsesproblemer kan overvåges fra et tidligt stadium. Hvis du ikke har en daglig afføring, det er grund nok til at se din læge. Brug afføringsmidler er modløs; de kan blive vanedannende og svække tyktarmen.

Identifikation

Fordøjelsesbesvær er karakteriseret ved flatulens, gas eller oppustethed. Forstoppelse er den manglende evne til at have en regelmæssig afføring dagligt.
IBS er karakteriseret ved cyklusser af fordøjelsesbesvær, oppustethed, forstoppelse og diarré. Mens disse symptomer er ganske ubehageligt, ifølge National Institutes of Health, har de ikke "skade tarmene."
Utætte gut er så opkaldt efter ufordøjet mad, at "undslipper" og ind i blodbanen. Dette kan skabe problemer, som alle fødevarer ideelt bevæger sig gennem mavetarmkanalen til kolon - når det senere evakueres gennem normal afgiftning.
Tyktarmskræft kan være arveligt, men kan også være et resultat af mange års forsømme ordentlig spise og afgiftning vaner.

Betydning

Mindre fordøjelsesproblemer kan være midlertidige, men hvis de er et regelmæssigt mønster med dig, se din læge.
Hvis du oplever IBS, kan lægen køre tests for at være sikker på det ikke er et mere alvorligt problem, såsom diverticulosis, i hvilke dele af tarmene bliver "snoet". Dette gør det vanskeligt for stof affald, der skal helt evakueret fra tyktarmen.
Utæt tarm syndrom opstår, når der er irritation i tarmvæggen, der tillader ufordøjede mad partikler at passere gennem områder kaldet desmosomer. Kroppen genkender ikke disse ufordøjede madrester og producerer antistoffer, der kan resultere i betændelse i forskellige områder af kroppen.

Overvejelser

Fordøjelsen begynder i munden - som du måske huske din junior high school sundhed lærer eller din mor fortælle dig. Spyt indeholder enzymer, der hjælper fordøje den mad, du spiser. Ved at tygge maden grundigt, kan mange mindre fordøjelsesforstyrrelser undgås såsom fordøjelsesbesvær, forstoppelse og irritabel tyktarm (IBS).

Advarsel

Hvis du oplever forstoppelse eller fordøjelsesbesvær på regelmæssig basis eller har en pludselig ændring i afføringsvaner, se din læge. Du kan have en mere alvorlig helbredstilstand, der berettiger medicinsk intervention.

Forebyggelse / Solution

Hold styr på hvad du spiser, og bemærk, hvad der er svært at fordøje. Hvis du skynder dig gennem måltider, genoverveje konsekvenserne.
Hvis du ikke har tid til at spise et helt måltid på arbejde, for eksempel spise halvdelen af ​​det eller spise en let at fordøje måltid, såsom suppe. Gem dine større måltider til når du har tid til at tygge og fordøje dem.
Hvis du bruger afføringsmidler, ikke stole på dem til at lindre forstoppelse. Spis friske og tørrede frugter, få regelmæssig motion og designe en effektiv plan stresshåndtering at reducere fordøjelsesforstyrrelser.
Hvis du ikke kan finde lindring af forstoppelse, se din læge.


        

Udgiv min kommentar