Fantacine.com

Sorter af Homeostase

Sorter af Homeostase


Homeostase beskriver en organismes evne til at opretholde en konsistent internt miljø. Dynamic Energy Budget (DEB) teori for metabolisk organisation tilbyder en enkel, kvantitativ forklaring på homeostase ved at fokusere på struktur og metaboliske processer. Den DEB Teorien identificerer fem sorter af homeostase, ifølge Dr. SALM Kooijman.

Stærk

Stærk homeostase beskriver den strenge kemiske konsistens med generelle sammensatte puljer inden i organismen krop. Disse puljer indbefatter lipider og polymerer, såsom kulhydrater og proteiner. Disse puljer og den overordnede struktur ikke ændrer i kemisk sammensætning, men de kan variere i mængde, som tillader organismen at engagere sig i hele kroppen forandring. Stærk homeostase kan findes i alle levende organismer.

Svag

Svag homeostase gjort gældende, at en organismes hele kompositionen fastholder konsistens, så længe mængden af ​​indtaget substrater forbliver konstant. Svag homeostase fortsætter, selvom organismen vokser. Men hvis mængden af ​​substratet varierer, så sammensætningen af ​​den enkelte vil variere. Ligesom stærk homeostase, svag homøostase forekommer i alle levende organismer.

Strukturel

Strukturel homeostase fastholder, at en organismes indre underlag vokse og udvikle sig i et forhold i overensstemmelse med deres forhold til den overordnede struktur. Som et resultat af strukturel homeostase, individet opretholder en ensartet form under væksten. For eksempel er et barns vækst karakteriseret ved udvidelsen af ​​indre organer, der er den rigtige størrelse nødvendig for at opretholde den stigende mængde. Strukturel homøostase er vigtigt, fordi det fastholder forholdene overfladeareal kroppens forskellige strukturer, som regulerer transport af substrater gennem kroppen.

Termisk

Termisk homøostase er kroppens evne til at regulere og bevare sin temperatur. Pattedyr og fugle besidder denne evne til en stærk grad. Mennesker, for eksempel opretholde en gennemsnitlig kropstemperatur på 98,6 grader Fahrenheit, og deres indre kropstemperatur ændres ikke med variationer i vejret. Faktisk kan betydelige afvigelser fra det interne normen forårsage alvorlige helbredsproblemer. I modsætning hertil koldblodede dyr, såsom frøer og nogle firben, er ude af stand til at opretholde deres indre temperatur uden eksistensen af ​​en ekstern varmekilde. Som et resultat, deres indre temperaturer tæt afspejler temperaturen i det udendørs miljø.

Acquistional

Acquisitional homeostase beskriver konsekvent sats for fodring praktiseres af en organisme. Acquisitional homeostase fungerer uafhængigt af den levering af mad til rådighed. Denne type homøostase er stort set begrænset til dyr højt i fødekæden.


        

Udgiv min kommentar