Fantacine.com

Hvad er det smitstof Meningitis?

Hvad er det smitstof Meningitis?


Ifølge den den Meningitis Foundation of America, meningitis er en infektion i cerebrospinalvæske (CSF) af en persons rygmarv og fluidet, der omgiver hjernen. De infektiøse årsager til meningitis omfatter bakterier, vira, svampe og parasitter.

bakterielle Årsager

De mest almindelige årsager til bakteriel eller purulent meningitis omfatter Beta STREP gruppe B, især i den nyfødte; Neisseria meningitidis i teenagere og unge voksne; og Streptococcus pneumoniae hos voksne. Bakteriel meningitis er mere alvorlig end viral meningitis og kan have alvorlige eftervirkninger såsom hjerneskade og høretab. Ubehandlede bakteriel meningitis kan være dødelig.

Virale Årsager

Viral eller aseptisk meningitis er typisk en selvbegrænsende infektion og forsvinder uden behandling. De enterovirus er de vira mest almindeligt impliceret. Mindre hyppigt set er de fåresygevirus, herpes simplex virus og influenzavirus, blandt andre.

Fungal Årsager

Den sjældne men potentielt dødelig type infektiøs meningitis forårsaget af svampe er normalt ses hos patienter med en kompromitteret immunsystem på grund af AIDS eller på immunsuppressive lægemidler. Gær Cryptococcus neoformans og formen Histoplasma capsulatum er to af de mere almindelige årsager.

Parasit Årsager

Den næsten altid dødelig amøbe, Naegleria fowleri, er årsag til primær amoebic meningoencephalitis. Du kan blive smittet ved at svømme, hoppe eller spiller i ferskvand og få vandet op næsen. Parasitten til hjernen og rygmarven og necrotizes eller dybest set spiser hjernevæv.

Behandling

Antibiotika er tilgængelige og effektive til behandling af bakterielle årsager til meningitis; imidlertid er det kritisk at starte det hurtigt. Lange kurser af anti-svampe medicin kan anvendes til behandling af svampeinfektioner. Der er ikke en specifik medicinsk behandling for aseptisk meningitis, og infektionen løser på egen hånd i omkring en uge.

Forebyggelse / Solution

Mange årsager til bakteriel meningitis kan forebygges ved vaccination. Siden indførelsen af ​​B-vaccine Haemophilus influenzae, der engang var en almindelig årsag til meningitis er nu sjældne. Meningitis er ofte spredes via dråber fra luftvejene, så undgå tæt kontakt kan mindske din risiko. Håndvask er nøglen til at forhindre næsten alle smitsom sygdom, herunder meningitis.


        

Udgiv min kommentar