Fantacine.com

Sådan diagnosticere cauda equina-syndrom

Sådan diagnosticere cauda equina-syndrom


Cauda equina-syndrom er en alvorlig tilstand, der involverer komprimering af nerverødder fundet i rygmarven. Cauda equina-syndrom kan skyldes flere ting - traumer til rygmarven, tumorer, spinal infektioner eller en diskusprolaps. Cauda equina syndrom kan forårsage permanent tarm skader og lammelse hos patienter. Hvis du har mistanke om, at du har cauda equina syndrom, bør du se en læge med det samme.

Instruktioner

1 Læg mærke smerten i ryggen og benene. Du føler smerten især i nederste del af ryggen. Smerten i benene normalt udstråler ned fra lænden.

2 Undersøg dine andre symptomer. En person med cauda equina syndrom har også vandladningsproblemer og forstoppelse. Du kan også bemærke følelsesløshed i bækken og rektal områder af kroppen.

3 Ring til din læge med det samme. Hvis du har alvorlige smerter og opleve flere andre tegn på cauda equina syndrom, skal du få lægehjælp med det samme. Hvis din læge ikke er tilgængelig, skal du gå til skadestuen.

4 Lad lægen til at vurdere dine symptomer. Lægen vil først gøre en fysisk eksamen for at teste dine reflekser og din evne til at føle smerte.

5 Få radiologi undersøgelser udført. X-stråler og MRIs bruges til at kontrollere nerve rødder og finde dem, der er ved at blive komprimeret. Lægen bruger disse resultater til at give dig en endelig diagnose og planlægge din behandling.

TIPS

  • Der er andre mulige årsager til symptomerne i forbindelse med cauda equina-syndrom. Oftere er patienten diagnosticeret med en diskusprolaps eller spinal stenose.
  • Du ønsker at få cauda equina syndrom diagnosticeres inden for en dag eller to af symptomerne optræder. Dette øger din chance for at gøre en fuld helbredelse.

        

Udgiv min kommentar