Fantacine.com

Sådan får du en total kolesterol nummer

Kolesterol er et steroid, der er en vigtig bestanddel af cellemembraner, men høje niveauer af det i blodet kan øge risikoen for at udvikle koronar hjertesygdom og slagtilfælde. Den transporteres gennem blod ved tre lipoproteiner: den lavdensitetslipoprotein (LDL) kolesterol ( "dårlige" cholesterol), med høj densitet lipoprotein (HDL) kolesterol ( "god" kolesterol), og lavdensitetslipoproteiner (VLDL) også kaldet triglycerider . Det totale kolesterol tal er summen af ​​alle kolesterol komponenter.

Instruktioner

1 Indsend til blodprøver og få resultaterne fra din læge eller sundhedscenter. Bemærk at kolesterol data er typisk angivet i milligram per 100 milliliter (1 deciliter) af blod, betegnet som "mg / dl."

2 Find LDL kolesterol værdi i rapporten. Dette er din "dårlige" kolesterol. For eksempel LDL lig 122 mg / dl.

3 Find HDL-kolesterol værdi. Dette er din "gode" kolesterol. For eksempel HDL er 80 mg / dl.

4 Opdel et triglycerid værdi (forkortet som "Trig") fra rapporten fra fem til få VLDL nummer. For eksempel, hvis triglycerid værdi 210 mg / dL, så VLDL er 42 (210 divideret med fem) mg / ml.

5 Tilføj op værdierne fra trin to gennem fire for at få det samlede kolesteroltal nummer, som total kolesterol lig LDL plus HDL plus VLDL. I vores eksempel er tallet 244 (122 plus 80 plus 42) mg / dl.

6 Naviger Web MD kolesterol side (link nedenfor) og sammenligne dit nummer med de i tabellen for at se, hvordan det er klassificeret. I vores eksempel falder det samlede kolesterol antal 244 mg / dL i det høje kategori.


        

Udgiv min kommentar