Fantacine.com

Afveg næseskillevæggen behandlingsmuligheder

Ifølge Mayo Clinic, du udvikler en afveget septum, når den tynde væg i næsen, kendt som næseskillevæggen, forskydes til den ene side. Du kan fødes med et afbøjet septum, men for det meste en afbøjet septum skyldes en skade. Ved at følge lægens anbefalinger vedrørende medicin og behandling, sammen med egenomsorg i hjemmet, kan du reducere symptomerne på en afveget septum.

Symptomer

En afveg næseskillevæggen kan forårsage obstruktion i et eller begge næsebor, og du har svært ved at trække vejret, samt næseflåd på bagsiden af ​​din hals.

Din næse kan føle tør, hvilket kan resultere i en næseblod.

Blokerede slim kan forårsage en sinus infektion, med smerter i ansigtet og hovedpine.

Septoplasty / Rhinoplasty

Hvis din luftvejs stadig er blokeret, din næse er kronisk betændt eller du lider af hyppige næseblod, skal du muligvis operation for at korrigere din afbøjet næseskillevæggen.

Under operationen, kirurgen repositions næseskillevæggen i centrum af næsen.

Under dit septoplasty kan kirurgen også udføre en næsekorrektion, som ændrer størrelse eller form af din næse ved justering af knogler og brusk.

Efter operationen, mange patienter ikke længere har problemer med luftvejsobstruktion eller næseblod, men hvis allergier er årsag til næse inflammation, vil kirurgi ikke løse din allergi.

Medicin

Din læge kan ordinere en decongestant, som vil hjælpe med at holde dine luftveje åbne og lindre en udstoppet op næse. Decongestants kommer i pille form eller som en næsespray.

Følg lægens anvisninger vedrørende brugen af ​​næsespray, som du kan udvikle en afhængighed, og hvis du prøver at stoppe med at bruge dem, kan symptomerne forværres.

Antihistaminer kan lindre en løbende næse, hvilket er særligt vigtigt at afveget næseskillevæggen syge, fordi hvis slim blokerer allerede indsnævret nasal passager, kan du lider af en sinus hovedpine eller næseflåd.

Nasal strips kan købes på et apotek. Disse bandage-lignende strimler indeholder små plastik fjedre, som du placerer over broen af ​​din næse. Mens nasal strips ikke vil have en effekt på din afveg næseskillevæggen, vil de hjælpe næseborene til at åbne bredere, så du kan trække vejret lettere.

Nasal kunstvanding

Nasal kunstvanding hjælper udvaske indespærrede partikler fra næsen, og hjælper med at holde slimhinden i næsen fugtig.

Du kan bruge en kommerciel saltvandsopløsning, eller bland din egen løsning derhjemme. At blande en saltopløsning, der har et saltindhold svarer til dine kropsvæsker, bruge 1/4 tsk. salt, 8 oz. varmt vand, og ¼ tsk. bagepulver.

En neti pot ligner en tepotte, men har en konisk spids for enden af ​​tuden, som du kan fylde med opløsningen og indsætte i din næse, eller du kan bruge en sprøjte.

Nasal kunstvanding Instruktioner

Stå over vasken med hovedet sænket, for at forhindre vand drypper på dig eller gulvet.

Drej halsen til den ene side, således at næsebor på den side er nede.

Hæld opløsningen fra beholderen ind i næseboret, der er forhøjet. Opløsningen løber ud af den nedre næsebor, og i vasken.

Blow næsen forsigtigt for at fjerne eventuelle resterende fugt, end gentag med det andet næsebor.


        

Udgiv min kommentar