Fantacine.com

Interessante fakta om bananfluer

Den bananfluen er en modstridende art. På trods af sin størrelse, kan de små frugt yngel forårsage massive skader på afgrøder. Men bananfluen er også en meget studerede dyr med oplysninger, der kan anvendes til human sygdom og sundhed. Udtrykket "bananfluen" er et navn givet til bred vifte af fluer, der indeholder mange arter.

Bananfluer: Ændring Øl i Eddike

Bananfluer er tiltrukket af fermentering mad som et sted til foder og at lægge sine æg. Dette gør rådnende frugt et godt mål, men også gør bananfluer tiltrukket gærende øl og vin. På grund af de bakterier, de udfører, kan bananfluer komme ind øl og vin under disse tidlige gæring stadier og omdanne dem til eddike. En fordel ved denne affinitet er, at øl og vin kan anvendes som en frugt-flue fælde, når de er til gene i hjemmet.

Bananfluer: Forskning Superstars

I et par århundreder har bananfluen blive en go-to insekt til genetisk forskning. Der er flere grunde til, at bananfluer arbejder så godt, når forskerne ønsker at studere genetik og mutationer. Første, bananfluer er små og billige, så mange af dem kan holdes i et lille rum, der muliggør mere forsøgspersoner. For det andet, bananfluer lever kun i 10 dage, så det kan ses ændringer mellem fødsel og død hurtigt. Endelig bananfluer har fire kromosomer og lignende kemiske veje til menneske, så resultaterne er gældende for menneskers sundhed.

Bananfluer: Dans Machines

Mandlige bananfluer bruger dansen til at tiltrække hjælpere. For sådan en lille insekt, kan dansen være kompleks. Ifølge Orkin.com website, mandlige første vibrerer benene mod kvindens hoved, så er begge fluer vender mod hinanden, og træk benene fra side til side. Før den mandlige er klar til at parre sig, vil det sprede sine vinger og vride dem for at få den kvindelige opmærksomhed. Resultatet fra dette møde kunne være op til 400 æg ad gangen.

Frugt Fllies: Mutanter

Genetisk eksperimenter på bananfluer over en kort periode kan producere nogle bizarre resultater. Frugt fries har kromosomer, som er lette at manipulere, så forskerne har været i stand til at ændre farven på deres øjne og længden af ​​deres vinger nemt. Men andre frugt flyve mutationer har produceret frugt fluer med krøllede vinger, bananfluer med ingen øjne og bananfluer med benene vokser ud af deres hoveder i stedet for antenner.


        

Udgiv min kommentar