Fantacine.com

Prostata Cancer Hormone Behandling

Prostatacancer er den mest almindelige form for kræft vækst hos mænd. Hormonet testosteron giver kræftceller i prostata det brændstof, de behøver for at vokse. For at styre den kræftknude, er hormonbehandling anvendt som en intervention.

Androgen deprivationsbehandling

Androgen afsavn terapi (ADT) er en almindelig form for behandling i prostatakræft. Dette hjælper stoppe produktionen af ​​testosteron og dermed fratager næsegrus og kræftceller fra at få den energi, de har brug for at udvikle sig og kløft.

LHRH Agnostikere

Luteiniserende-hormon-frigivende hormon eller LHRH er et grundlæggende hormon frigives før testosteron. Dette hormon kaldes også gonadotropin-frigivende hormon. LHRH Agnostikere er dybest set medicin, der hjælper med at forebygge produktionen af ​​LHRH. Til behandling af prostatacancer med hormonbehandling, er LHRH agnostikere brugt til at blokere for produktionen og frigivelse af LHRH. LHRH agnostikere omfatter stoffer som Eligard, Lupron og Trelstar. Lægemidlet gives som almindelige skud administreret per måned, hver tredje måned eller årligt.

antiandrogener

Antiandrogener er undertiden bruges i koordination med LHRH agnostikere. LHRH agnostikere forhindre produktionen af ​​LHRH men medføre en stigning i testosteron. Antiandrogener er givet til at blokere frigivelsen af ​​testosteron for at reducere produktionen af ​​kræftceller i prostata. Stoffer, der indeholder anti-androgener omfatter Eulexin og Nilandron. Disse er normalt gives for de første fire uger for at sikre, at reaktionen forårsaget af LHRH-agonister styres af antiandrogener.

LHRH-antagonister

En forholdsvis ny behandling er brugen af ​​stoffer som Degarelix, at arbejde som LHRH-agonister, men ikke har de resulterende stigninger i testosteron i den indledende fase af behandlingen. Disse lægemidler indeholder luteiniserende hormon-frigivende hormon-antagonister. På grund af sin alvorlige reaktioner og til tider bivirkninger er lægemidlet kun godkendt til de mænd, der lider af fremskreden prostatacancer, og for hvem alle andre hormon behandlinger har fejlet. Givet som et skud under huden hver måned, skuddet skal gives i lægens kontor for at sikre, at ingen reaktioner.

østrogener

Østrogener blev oprindeligt brugt som et alternativ til kirurgisk indgreb for mænd med fremskreden prostatacancer. Bivirkningerne kan omfatte brystforstørrelse og blodpropper. Mens brugen af ​​østrogener er blevet reduceret hos mænd med prostatakræft, vil den stadig kunne benyttes, når androgen deprivation svigter.

CAB og TAB

Til tider anvendes den kombinerede androgen blokade (CAB) fremgangsmåde som er den tredobbelte androgen blokade (TAB) metode. Disse to metoder er ikke almindelige, og deres effektivitet er stadig spørgsmålstegn i forhold til enkelte lægemiddelbehandlinger. Men når lægerne ikke se nogen ændring i patientens kræft celle produktion, kan de vælge at enten behandle patienten med androgen afsavn og en anti-androgen (CAB). Andre læger kan forsøge TAB metode, hvor hormonbehandling er hjulpet af en 5-alfa reduktase inhibitor. Dette kan enten være et lægemiddel, såsom Proscar eller Avodart.

orkiektomi

Mens dybest set en kirurgisk metode til at fjerne prostata, orchiektomi har de samme virkninger som hormonbehandling. Denne fremgangsmåde indbefatter at fjerne testiklerne hvor testosteron er produceret for at sikre, at hormonet ikke kan frigives i kroppen.


        

Udgiv min kommentar