Fantacine.com

Forskellen mellem DDS & DMD

De mange forkortelser for grader i det medicinske område kan være forvirrende for patienter, der måske ikke er bekendt med de betydninger af de forskellige grader. En sådan forvirring gælder især, når to forkortelser væsentlige står for i samme grad, som det er tilfældet med de tandlæger eksamensbeviser for DDS, eller Doctor of Dental Surgery, og DMD, eller Doctor of Dental Medicine.

Identifikation

The Doctor of Dental Surgery Degree og Doctor of Dental Medicine grad - forkortet som DDS og DMD - er stort set de samme grader, ifølge den amerikanske Dental Association, som opfordrer sondringen "et spørgsmål om semantik" på sin hjemmeside. Enten grad tillader en person til at blive godkendt som en generel tandlæge. Den tandlæge skole tildeler graden afgør hvilken legitimationsoplysninger de vil give ud til kandidater.

Mest almindelig

DDS er oftest bruges af skolerne til at betegne en grad i tandpleje, ifølge ADA, men der er ingen akademisk eller faglig forskel mellem en DDS og en DMD.

Kvalifikationer / Uddannelse

For at modtage en DDS eller DMD grad kræver de samme grundlæggende kvalifikationer og uddannelse pensum som er fremsat af den amerikanske Dental Association. Normalt opnå en DDS eller DMD grad kræver mindst tre eller flere års bachelor arbejde og yderligere fire år af dental skole.

Betydning

De statslige bevillingsnævn i alle 50 stater vil acceptere enten DDS eller DMD grader som en kvalifikation for at erhverve en licens til at udøve tandlægevirksomhed i den tilstand, ifølge den amerikanske Dental Association.

specialisering

For at en tandlæge til at praktisere en specialitet ud over generel tandpleje, såsom parodontologi, er mere postgraduate uddannelse påkrævet. Den supplerende uddannelse nødvendig, afhænger af specialisering.


        

Udgiv min kommentar