Fantacine.com

Hvad er de fælles steder for Venepunktur?

Hvad er de fælles steder for Venepunktur?


Venepunktur er processen med at trække blod fra venerne. Proceduren er almindeligvis udføres af laboranter, paramedicinere og andre kvalificerede læger. Fælles venepunktur udstyr omfatter en sprøjte, nål, plast kateter, vakuumrør, kanyle og en plastik hub. Overfladiske vener gør de bedste steder for venepunktur, for de er ikke blokeret af væv eller arterier og er nemt tilgængelige.

Basilic Vein

Den basilic vene ligger i overekstremiteterne og funktioner til at trække blod fra hænder og arme. Den stammer fra bagsiden af ​​hånden, kurver omkring den centrale underarm og fortsætter opad, langs armen, til at forbinde med armhulen vene (blodkarret, der leverer blod til hjertet fra brystkassen og armhulen). Denne overfladiske (tæt på epidermis af huden) vene rejser gennem fedtet posteriort for musklerne i øvre lem. Det er synligt gennem huden og fremstår som en dybblå struktur, når de ses med det blotte øje. Den basilic vene er den mest almindelige site for venepunktur.

Median kubiske Vein

Et andet fælles site for venepunktur er medianen kubiske vene, som er en overfladisk vene liggende over kubiske fossa region af overarmen. Venen opstår ved albuen bøjes og forbinder med de cephaliske og Basilic vener. Medianen kubiske vene anvendes til indførelse af katetre, blodtransfusioner, intravenøse injektioner og for indsamling af blodprøver eller tapning. Den mediale kubiske vene er større end andre overfladiske vener og mere stabile end de fleste. Det er godt forankret og stationære, hvilket gør tegningen af ​​blod relativt smertefrit.

Dorsale Hand Veins

Den dorsale netværk af vener er dannet af den dorsale mellemhåndsben vener og ligger på både forsiden og bagsiden af ​​hånden. Den basilic vene og cephalic vene stammer fra dorsale venøs netværk. Cefalvenen, eller antecubital vene, rejser op langs den laterale side af armen og forbinder hånd med skulderen. Den passerer gennem væv i skulder og afløb i armhulen vene, bliver den subclavia vene.


        

Udgiv min kommentar