Fantacine.com

Hvordan kan man se, hvis du har IBS

Hvordan kan man se, hvis du har IBS


Irritabel tyktarm er en ubehagelig tilstand, som påvirker mange voksne. IBS, som navnet antyder, er et syndrom snarere end en sygdom. Det betyder, at årsagerne er uklare og symptomerne kan variere fra person til person, og de udløser kan også variere. Diskuter eventuelle usædvanlige eller nye tarm symptomer med din læge. Du bør ikke bare antage, at du har IBS. Få en korrekt diagnose.

Instruktioner

1 Overhold eventuelle ændringer i din tarm vane. Dette kan betyde, at du går på toilettet oftere end normalt. IBS kan også forårsage ubehag i maven, oppustethed, luft i maven og kramper. Disse symptomer kan blive forværret af visse fødevarer eller drikkevarer; selvom dette ikke gælder for alle med syndromet. Kaffe, chokolade, krydret mad eller fedtholdige fødevarer er almindelige udløser af symptomerne på IBS.

2 Bekendtgørelse om du lider af diarré, forstoppelse eller skifte mellem de to. Dette er fælles. Du kan stadig føle det som om du har brug for at gå på toilettet, selv efter afføring. Dette også er også et almindeligt symptom. Din afføring kan være løs eller hård, eller igen svinger mellem en og anden.

3 Bemærk om du har gennemgået nogen ændringer i dit seneste liv. Enhver større ændring, selv en behagelig, såsom en forfremmelse på arbejdspladsen eller giftes, kan udløse symptomerne i en modtagelig person. Du kan også for nylig har haft en gastrointestinal infektion, som undertiden udløser IBS.

4 Kontroller nogen symptomer med din læge, som vil tage en fuld historie, foretage en fysisk undersøgelse og kan bestille yderligere tests såsom en koloskopi. Din læge vil fjerne enhver anden årsag til dine symptomer.


        

Udgiv min kommentar