Fantacine.com

Typer af celleoverfladereceptorer

Typer af celleoverfladereceptorer


Normal celle funktion er betinget af en konstant overførsel af materialer gennem cellemembran-overflader. Proteinmaterialer findes langs membranoverflader fungerer som receptor mekanismer, der udløser specifikke kemiske aktiviteter i cellerne. Disse receptorer spiller en afgørende rolle i initiering kemiske signalveje i celler, samt på ydersiden af ​​celler.

cellereceptorer

Ifølge Science Creative Quarterly, cellemembran overflader består af et dobbelt lag af kolesterol-baserede molekyler spækket med specialiserede proteinmolekyler kendt som receptorer. Kolesterol, eller fedtstof, der udgør celleoverflader, kan tillade fedtopløselige materialer gennem, men typisk blokere alle vandopløselige materialer i at komme ind celler. Som et resultat, vandopløselige materialer, såsom natrium, calcium og kalium, skal komme ind gennem forskellige typer af celleoverfladereceptorer. Disse materialer, eller molekyler, virke som kemiske budbringere, der udløser kemisk og elektrisk aktivitet i cellevæggene.

Fungere

Celleoverfladereceptorer binder til specifikke kemiske materialer baseret på deres fysiske strukturer eller former og figurer af de kemikalier, de modtager i henhold til Science Creative Quarterly. I realiteten receptorer og deres tildelte kemiske stoffer binder ligesom tilstødende puslespilsbrikker. Når en receptor binder til et kemikalie på ydersiden af ​​en celle, et kemisk signal eller udløse opstår på den indvendige side af membranen. Kemiske signaler spiller en afgørende rolle i reguleringen af ​​essentielle cellefunktioner, hvoraf nogle omfatter cellevækst og celledeling processer.

Ion-Channel-Linked

Ion-kanal-koblede receptorer er en af ​​tre grundlæggende typer af cellereceptorer. Gennem dem, vandopløselige materialer få indrejse i celler. Ifølge Science Creative Quarterly, disse receptorer binder specifikt til neurotransmitter kemikalier, som ændrer deres fysiske form for at tillade materialer som natrium og calcium til trænge ind i cellen. Vandopløselige materialer vises som enten positivt ladet eller negativt ladede ioner, hvilket forårsager et elektrisk signal til dannelse på indersiden af ​​en celle. Ion-kanal-koblede receptorer spiller en afgørende rolle i nervesystemets funktioner ved at aktivere nerveimpuls transmissioner i hele kroppen.

G-Protein-Linked

G-protein-koblede receptorer udgør den største gruppe af celleoverfladereceptorer. Ifølge Science Creative Quarterly, disse strukturer består af en polypeptidkæde, der ombrydes frem og tilbage i en serie af flige udefra membranoverflade til den indre overflade. En række forskellige kemikalier binde ved disse receptorsteder, hvoraf nogle omfatter neurotransmittere. G-protein forbundne receptorer vises i dine øjne som lys-aktiverede fotoreceptorer og også fungere som olfaktoriske sensorer i næsen.

Enzym-Linked

Enzym-linked receptorer interagerer med vækstfaktor kemikalier, som arbejder for at regulere vækst processer i cellerne. Ifølge Science Creative Quarterly, disse receptorer består af en enkelt streng, der løber fra kanten af ​​celleoverflade membraner til indersiden. Når en vækstfaktor kemisk binder med et enzymbundet receptor på den ydre membranoverflade, et enzym materiale udslip i cellen i den anden ende af receptoren. Disse enzym materialer aktivere eller deaktivere kemiske veje i cellen, som arbejder sammen som et feedback-system sender retur signaler til enzym-bundne receptor websteder.


        

Udgiv min kommentar