Fantacine.com

Hvordan man kan støtte en ven under kemoterapi

Når en person står over for kemoterapi, der har en god støtte netværk er afgørende for at holde ham i godt humør og gøre processen lidt mindre skræmmende. Det er normalt at føle sig usikker på, hvad de skal gøre eller sige for at støtte en ven under hendes behandling - du ikke ønsker at være anmassende, men du ønsker heller ikke at gøre for lidt. Gør dig selv til rådighed og tager noget tid for tankevækkende gestus er de bedste ting du kan gøre, og vil uden tvivl blive værdsat.

Instruktioner

1 Vær villig til at lytte. Nogle mennesker føler sig bedre, når de kan tale med en ven om deres behandling, og hvordan de føler fysisk eller følelsesmæssigt. Blot at lytte mens din ven samtaler kan være meget betryggende. Hvis du ikke er sikker på, om han ønsker at tale om sin sygdom, bare lad ham vide, at du gerne vil lytte, hvis han har brug for dig til.

2 Vær villig til at tale. Mange mennesker foretrækker ikke at tale om deres sygdom, og vil hellere diskutere andre ting eller lytte til du taler. Du føler dig måske, at detaljerne i din dag-til-dag liv er ikke meget interessant, men høre anekdoter og historier kan være en velkommen distraktion til en person, der er varige timers kemoterapi behandlinger.

3 Tilbyd at hjælpe med eventuelle pligter og ansvar, såsom dagligvarer, rengøring, madlavning og leder efter børn. Nogen går gennem kemoterapi brug for tid til hvile, så lindre så meget af hendes daglige stress, som du kan, er en af ​​de mest støttende foranstaltninger, du kan tage.

4 Bring små gaver, når du besøger. Magasiner, bøger og dvd'er kan hjælpe fordrive tiden under lange kemoterapi sessioner. Du kan også købe gavekort til underholdning butikker, så din ven kan udvælge det, der interesserer hende. Andre små gaver, ligesom tyggegummi eller små flasker aloe vera, er nyttige i behandling af nogle af kemoterapi s bivirkninger.

5 tilbud til at køre og ledsage din ven til kemo sessioner eller lægebesøg. Din tilstedeværelse vil være en trøst, og kørsel vil være en ting mindre at bekymre sig om, hvis han ikke føler op til det.

6 Vær opmærksom på din vens kropssprog og energi niveauer, når du besøger. Selvom hun uden tvivl værdsætter din støtte, vil der være tidspunkter, hvor hun har brug for at hvile eller være alene.

7 Forbliv positiv, selv i svære tider. Det kan være svært, men opholder sig optimistisk vil holde din ven går.


        

Udgiv min kommentar