Fantacine.com

Hvad er årsagen teenagere til at miste deres hår?

Hvad er årsagen teenagere til at miste deres hår?

Hvad er årsagen teenagere til at miste deres hår

Selv om problemet med hårtab oftest er forbundet med voksne, hårtab blandt teenagere er ikke en usædvanlig begivenhed. Ikke desto mindre kan tabet af hår i ens teenage år være en foruroligende oplevelse da have god hår og godt udseende er en stor bekymring for de fleste teenagere. Den gennemsnitlige person mister omkring halvtreds til hundrede hår hver dag. Men hvis hår falder mere jævnt end det vokser, enten skaldede pletter eller udtynding af håret vil forekomme. I de fleste tilfælde hårtab blandt teenagere er kun midlertidig, fordi tabet er oftest et resultat af skiftende hormon balancer eller en ensidig kost; dog kan hårtab tilskrives flere kilder.

hormon ændringer

Selvom nogle gange støbt i et negativt lys især i teenageårene, hormoner faktisk har mange vigtige funktioner i kroppen. Hormoner styrer stemninger, hjælpe med fordøjelsen, kontrol kropstemperatur, og endda hjælpe med stofskiftet. Men når de hormoner bliver skæv, virkningerne ofte negative. Et hormon ubalance kan forårsage polycystisk ovariesyndrom i teenage piger, der resulterer i hårtab. Diabetes og thyreoidea sygdom kan også forårsage hormoner funktionsfejl skabe mange bivirkninger, det ene er hårtab.

Dårlig ernæring

Kost højt indhold af fedt og sukker og lav i protein og aminosyrer vil påvirke sundheden for ens hår. Teenagere spiser ofte, hvad der smager godt og ikke, hvad der er godt for kroppen, hvilket resulterer i dårligt helbred. Selvom håret er død protein, det har behov for næringsstoffer til at holde det sundt og stærkt. Hvis ens kost ikke indeholder de nødvendige næringsstoffer, kan hårtab forekomme. Teenagere, der spiser en begrænset kost eller lider af bulimi eller anoreksi er mere udsatte for hårtab. Under en multivitamin hver dag er en god måde at sikre dit hår er at få de rigtige næringsstoffer, den behøver.

Hår Vaner

Håret af teenagere er ofte under konstant pres fra hyppige frisure ændringer. Hår, der er farvet, permanentet, rettede, teased eller krøllet regelmæssigt får en masse stress, hvilket kan endda forårsage hårsækken til at svulme op, hvilket kan resultere i hårtab. Selv iført frisurer, der belaster håret såsom rottehaler, cornrows og stramme krøller kan forårsage hårtab kaldes trækkraft alopeci, som kan forårsage permanent hårtab.

Medicin

Medicin, der anvendes til behandling af tilstande findes oftest hos teenagere såsom acne og følelsesmæssige ubalancer bære bivirkninger såsom hårtab. Medicin, der anvendes til vægttab og kræft også bidrage til hårtab.

alopecia areata

Alopecia areata er en autoimmun sygdom, der findes oftest hos børn og teenagere. Denne sygdom udløser immunsystemet og påvirker hårsækkene, hvilket resulterer i hårtab. Håret normalt vokser tilbage med tiden, men farven og tykkelsen af ​​hår vil være forskellig for et par år.


        

Udgiv min kommentar