Fantacine.com

Hvordan man kan reducere risikoen for blodpropper eller DVT

Hvordan man kan reducere risikoen for blodpropper eller DVT


I 2008 den fungerende Surgeon General i USA, Steven Galson, annonceret en større kampagne for at informere borgerne om de tegn og symptomer på blodpropper (også kendt som dyb venetrombose eller DVT). DVT påvirker næsten 600.000 amerikanere årligt og dræber nogle 100.000. Dr. Galson advarede om, at blodpropper ofte gå ukendt og nu betragtes som en "lydløs dræber", da de er svære at diagnosen. Denne artikel vil gennemgå de risikofaktorer og forebyggelse af blodpropper som skitseret af Surgeon General.

Instruktioner

1 Gennemgå risikofaktorer for udvikling af en DVT, som er opdelt i genetiske (slægtshistoriske faktorer, som du ikke kan ændre) og erhvervede risikofaktorer, som er "vaner" (såsom rygning), der kan ændres.

2 Den genetiske risikofaktorer for DVT omfatter blodsygdomme faktor V Leiden sygdom, Prothromboin 20210 og protein C og protein S-mangel. Hver af disse arvelige blodsygdomme forstyrre den normale dannelse af blod og bør revideres i detaljer, hvis du har en positiv familie historie en af ​​dem.

3 De accquired risikofaktorer for DVT omfatter eksponering for steroider (især østrogen), graviditet, aktive tumorer / cancer og fedme.

4 Genetisk risikoreduktion-faktor er hårdt. Du kan simpelthen ikke løbe væk fra din "genetisk fortid." Men du kan blive evalueret for disse betingelser, hvis der er mistanke om dem i din familie historie og følg lægehjælp som planlagt.

5 De tilkøbte risikofaktorer er også svært at håndtere, men du har en bedre chance for at ændre dem, hvis du er villig. Du kan tale med din læge om hormonbehandling muligheder, rutinemæssigt screenes for kræft, taler om, hvordan man forhindrer blodpropper under graviditet og reducere din vægt.

6 DVT dræber tusindvis af mennesker hvert år. Vær smart. Lær om det; ændre, hvad du kan og holde udkig efter de faktorer, som du ikke kan.

TIPS

  • Spis en sund, velafbalanceret kost.
  • Motion på en regelmæssig basis.
  • Har din læge kigge efter eventuelle genetiske risikofaktorer.
  • Skift eller ændre adfærd, der bidrager til erhvervede risici.
  • Der henvises til min anden artikel om hvordan man kan forebygge blodpropper, når de rejser (se Resources nedenfor).
  • Denne artikel er strengt til orientering. Kun en autoriseret læge kan give diagnose og behandling af en medicinsk tilstand.

        

Udgiv min kommentar