Fantacine.com

Hvad Er Molekylær Diagnostik?

Hvad Er Molekylær Diagnostik?


Molekylær diagnostik vurdere din biologiske makeup på det genetiske niveau. Frigørelse DNA-kode kan afsløre variationer mellem individer, som kan udgøre en disposition for at udvikle en sygdom eller endda behandlingsmuligheder, der kan være mere effektive i nogle mennesker.

Fungere

Molekylære diagnostiske tests analysere genetiske indhold til information sygdom. Disse tests kan sekventere specifikke regioner af DNA til at identificere genetiske mutationer eller kvantificere niveauet af visse genetiske materialer, som kan udtrykkes i en bakterie, virus eller cancer.

Betydning

Din DNA-sekvens kan bestå af en nedarvet eller tilfældig mutation, som kan påvirke din sandsynligheden for at udvikle en sygdom eller din evne til at reagere på en bestemt behandling. Tilsvarende kan molekylær diagnostik identificere specifikke stammer af en infektion, såsom H1N1-virus.

Fordele

Den genetiske disposition for en bestemt sygdom eller tilstand kan advare en person til at foretage visse livsstilsvalg for at undgå eller overvåge udviklingen af ​​den særlige sygdom. Visse mutationer kan også påvirke behandlingsmuligheder som nogle behandlingsformer arbejde anderledes hvis lægemidlet målet indeholder kritiske mutationer. Derfor kan læger bruger denne genetiske information til at vælge den optimale terapeutiske strategi for den enkelte og sygdom.

Misforståelser

En mutation kan identificere en genetisk disposition for at udvikle en bestemt sygdom. Det betyder dog ikke garantere, at en person rent faktisk vil udvikle denne sygdom og kan forårsage unødig ængstelse.

typer

Molekylær diagnostik anvendes til at identificere infektionssygdomme såsom klamydia, gonoré, influenzavirus og tuberkulose samt tilstedeværelse eller prædisposition for forskellige tilstande, såsom cancer og cystisk fibrose.


        

Udgiv min kommentar