Fantacine.com

Prognose for Seasonal Affective Disorder

Prognose for Seasonal Affective Disorder


Ifølge Mayo Clinic, Seasonal Affective Disorder er en type af depression udløst af kortere dage og længere nætter. Denne form for depression kan hæmme den Lidende evne til at klare kravene fra dag-til-dag liv, men symptomerne forsvinder som regel med en ny ændring i sæsonen.

Symptomer

Symptomerne på SAD er milde til at starte, bliver gradvist værre gennem sæsonen, og omfatter følelser af tristhed, træthed, håbløshed, angst, manglende energi, koncentrationsbesvær, vægtøgning og tab af interesse i aktiviteter.

Behandling

Behandling for SAD kan indebære medicin og vitaminer, lysterapi, og psykoterapi, ifølge såvel Mayo Clinic og det amerikanske National Library of Medicine.

Forebyggelse

Der er ingen kendt forebyggelse for SAD. Hvis du har en historie af SAD, kan du tage skridt til at styre det positivt i fremtiden.

Advarsel

Seasonal Affective Disorder kan have alvorlige komplikationer såsom selvmordstanker, problemer med arbejde og skole, stofmisbrug og tilbagetrækning fra aktiviteter og ansvarsområder.

Prognose

Selv om der ikke er nogen kur for SAD, med den rette behandling, prognosen for sæsonmæssige affektiv lidelse er god. Det centrale er i forvaltningen SAD symptomer, indtil de naturligt forsvinde.


        

Udgiv min kommentar