Fantacine.com

Hvad betyder din Lever gøre?

Hvad betyder din Lever gøre?


Leveren, beliggende i højre øvre abdomen, er det største indre organ i kroppen. Leveren er en del af fordøjelsessystemet. Sekreter transporteres fra leveren ved hepatisk ledes ud i galdeblæren og fælles galdegang deles af bugspytkirtlen og til sidst ind i tolvfingertarmen i tyndtarmen. Leveren omfatter to store lapper, en stor højre og en mindre venstre lap. Lapper er yderligere opdelt i bittesmå hepatiske (lever) lobules af leverceller.

Opbevaring

Leveren fungerer som et lagringsanlæg i kroppen. Kulhydrater nedbrydes til simple sukkerarter under fordøjelsen og ind i blodet som glukose. Når glucoseniveauet bliver for højt, på bugspytkirtlen frigiver insulin signalere leveren til at lagre overskydende i form af glykogen. Leveren gemmer også nogle vitaminer, såsom A, D og B12, og ekstra jern i form af ferritin indtil jern niveauer falde.

blodsukkerniveauet

Når kroppen har brug glukose (sukker) energi, bugspytkirtlen frigiver glucagon, hvilket medfører, at leveren konvertere de lagrede glykogen til glukose. Hvis der ikke er nok glykogen lagret (som kan forekomme med diabetes), kan leveren omdanne fedt eller protein til glukose for at forsøge at opfylde kroppens behov for energi til glukose.

Fat Metabolisme

Leveren regulerer mængden af ​​lipider (fedt) cirkulerer i kroppen og styrer mængden af ​​kolesterol, som bruges til at fremstille galdesalte. Galdesalte, galde pigmenter og kolesterol kombineres til dannelse galde, som er lagret i galdeblæren og frigives i duodenum i tyndtarmen på støtte inden for spaltninger af fedt og proteiner. Galdesalte emulgere fedtkugler at gøre dem lettere for kroppen at optage.

Protein Metabolisme

Leveren omdanner plasmaproteiner til aminosyrer, såsom albumin, for at bidrage til at opretholde trykket i skibe og bære lipider og fedtopløselige vitaminer. Leveren omdanner nogle aminosyrer til urinstof, en form, der kan udskilles som affald via nyrerne. Leveren konverterer også noget protein i fibrinogen, hvilket er vigtigt for størkning af blodet for at forhindre overskydende blødning

Blood Filtrering

Leveren filtre beskadiget og døde røde blodlegemer og andet fremmed materiale (bakterier) og toksiner (fx alkohol eller narkotika) fra blodet. Ifølge RA Bowen, Ph.D, for Biomedicinsk Institut på Colorado State, de røde blodlegemer nedbrydes til bilirubin og bliver en del af galde pigment i galden, båret ind i tyndtarmen og udvist i afføring. Leveren producerer omkring en fadøl eller flere af galde dagligt.


        

Udgiv min kommentar