Fantacine.com

Tegn og symptomer på Hodgkins lymfom

Hodgkins lymfom - også kendt som Hodgkins sygdom - kan spejle nogle af de tegn og symptomer på influenza først (feber, nattesved og træthed), hvilket gør en forkert indledende diagnose en mulighed. Der er imidlertid andre tegn og symptomer på Hodgkins, der adskiller det fra influenza helt, især senere i progressionen af ​​sygdommen.

Hodgkins lymfom defineret

Ifølge Mayo Clinic, Hodgkins lymfom er "en kræft i lymfesystemet." Vores lymfesystemet - som omfatter lymfeknuder, lymfeknuder kanaler, og vores milt, thymus, mandler, polypper og knoglemarv - er en del af vores kroppens immunsystem.

Hodgkins lymfom stammer sit navn i 1832 fra en britisk læge ved navn Thomas Hodgkin, som var den første til at skelne det fra andre lymfomer.

Indledende tegn og symptomer

Kulderystelser, feber, nattesved, og løbende træthed kan være de første tegn og symptomer på Hodgkins lymfom. Men udvikling af kløe, miste appetitten, eller droppe mere end 10% af din kropsvægt hurtigt kan også være symptomer.

Senere symptomer

Hvis du forventer smerte til at ledsage alle de mulige symptomer på Hodgkins, kan du ikke genkende dette ene: smerte-fri lymfeknude hævelse i dine armhuler, hals, eller lyske områder. Nogle mennesker mærke til, hvad der synes at være en knude på disse områder, men da de ikke er smertefulde, de udelukker enhver bekymring. Men da tumorer med tiden vokse med Hodgkins, er det vigtigt at have en læge tjek eventuelle mistænkelige knuder, der vises på disse områder.

Forskellen mellem Hodgkins og non-Hodgkins lymfom

Der er én afgørende forskel mellem Hodgkins lymfom og non-Hodgkins lymfom: tilstedeværelsen - eller mangel på en tilstedeværelse - af en unormal celle ved navn Reed-Sternberg celle.

Både Hodgkins og non-Hodgkins er typer af lymfom kræft, men Reed-Sternberg celle findes kun i Hodgkins lymfom, som er vigtigt at vide, da behandling for hver kan variere.

Advarsel

Ud over de ovennævnte symptomer, kan Hodgkins strække sig ud lymfesystemet og i andre dele af kroppen. Progression af denne sygdom har evnen til at påvirke kroppens evne til at bekæmpe infektioner også.

Prognose

Ifølge Mayo Clinic hjemmeside, ca. en tredjedel af alle kvinder - og halvdelen af ​​alle mænd - vil blive diagnosticeret med kræft i løbet af deres levetid. Det er en svimlende statistik. den gode nyhed er dog, at der er en 95 procent succesrate (for 5 år) for dem ordentligt behandlet for fase I eller fase II af Hodgkins sygdom.


        

Udgiv min kommentar