Fantacine.com

Hvordan man styrer SI ledsmerter

Den sacroiliac (SI) fælles er, hvor korsbenet ryghvirvler i rygsøjlen tillægger illium knogler i hoften. Ifølge artiklen "nøjagtig diagnose af bækkenet dysfunktion" på Spine-health.com, et populært smerte referencewebsted, SI smerte er ofte svært at diagnosticere. Symptomerne er de samme som for discusprolaps eller radiculopathy (udstrålende iskiasnerven smerte). SI ledsmerter kan normalt styres med hvile, is, varme, medicin og motion.

Instruktioner

1 Stop al motion og atletisk aktivitet straks. Hold dine fødder så meget som muligt og hvile.

2 Tag 2 ibuprofen, naproxen eller aspirin hver 4 til 6 timer. Fortsæt med at tage denne anti-inflammatoriske medicin, indtil din SI ledsmerter er aftaget.

3 Wrap en ispose i et håndklæde. Ligge ned på håndklædet, så isen er komprimeret direkte mod din kilde til smerte. Hold isen pack på plads i 15 eller 20 minutter. Gentag is terapi hver 3 eller 4 timer. Brug en ispose dagligt i de første 2 eller 3 dage.

4 Når den indledende inflammation og smerte er aftaget, anvende en varmepude i 15 til 20 minutter. Gentag varmebehandling flere gange om dagen, indtil din SI ledsmerter er væk.

5 Udfør følgende øvelser. Lig på maven med benene rettede bag dig. Klem din bagdel og hold denne stilling i 5 sekunder, og derefter slappe af. Må 3 sæt af 10 gentagelser. Dernæst ligge på ryggen med knæene op og begge fødder på gulvet. Løft begge ben op, tag dine knæ og langsomt trække dem mod brystet. Hold denne stilling i 5 sekunder. Gør 10 til 20 gentagelser. Endelig udvide dit venstre ben og trække dit højre knæ mod brystet. Hold denne stilling i 15 til 30 sekunder, og derefter slappe af. Gør dette 3 gange med hvert ben.

TIPS

  • Ice bør anvendes i løbet af de første par dage til at begrænse blodtilførslen til din SI fælles område. Dette vil hjælpe med at kontrollere den indledende inflammation, hævelse og smerte, når det er værst. Ice skaber vasokonstriktion, som midlertidigt begrænser blodtilførslen til det skadede område. Dette vil minimere din smerte, hævelse og spasmer. Når din første betændelse er reduceret, kan varme fremme blodgennemstrømningen og bringe næringsstoffer såsom oxygen og C-vitamin, som er nødvendige for helbredelse, til SI leddet. Øvelse vil bidrage til at øge mobiliteten i ryggen samt styrke din ryg og tilstødende muskler. En stærkere ryg vil give mere stabilitet til den fælles område SI og vil lette presset på det.
  • Aldrig anvende is direkte mod huden, da dette kan forårsage en skade såsom forfrysninger.
  • Må ikke begynde at udøve indtil betændelse og smerter er under kontrol. Dette er normalt efter at isen har haft en chance for at reducere det indledende hævelse og inflammation.
  • Stop enhver øvelse, der øger smerter i SI fælles område.

        

Udgiv min kommentar